Barion Pixel

Almás kevert süti receptek ínycsiklandó variációkban

2022.11.15.

Nincs otthon semmi, csak zamatos, húsos Simon Gyümölcs alma, liszt, sütőpor, olaj, cukor, kedvenc sütis fűszereid és tojás? Ennyi pont elég lesz, hogy elkészítsd a világ legegyszerűbb almás kevert sütijét, de ha cifráznád még pár összetevővel, ahhoz is mutatunk néhány tuti bevált receptet a világ minden tájáról!

Kevert almás süti minden faxni nélkül

Ez az egyszerű kevert almás süti recept egy valóságos kincs, mivel kellően szaftos, tökéletesen fűszerezett, és tele van friss, ízletes almadarabkákkal. A tészta hihetetlenül gyorsan elkészíthető: csak egy fakanálra lesz szükséged, így még a robotgépet sem kell előbányásznod, ha nem akarod!

A kevert almás sütemény hozzávalói

  • 2 csésze fehérliszt;
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna;
  • 3/4 teáskanál só, fahéj és őrölt szegfűszeg;
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió (vagy 1/4 teáskanál frissen őrölt);
  • 1 1/4 csésze cukor;
  • 1 csésze növényi olaj;
  • 2 nagy, szobahőmérsékletű tojás;
  • 1 1/2 teáskanál vaníliakivonat, valamint
  • 2 csésze Simon Gyümöld idared alma, meghámozva, kicsi kockákra vágva.

Így készül a kevert almás süti olajjal

  • Melegítsd elő a sütőt 180°-ra.
  • Kenj ki olajjal egy 21 cm-es tortaformát vagy egy kisebb (24 x 18-as) tepsit. 
  • Szórd a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy nagy tálba, és keverd jól össze a száraz hozzávalókat.
  • Kutyuld össze az olajat és a cukrot egy másik tálban, majd keverd bele a tojásokat és a vaníliát.
  • Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és fakanállal dolgozd jól össze a masszát.
  • Keverjd bele az almát (opcionálisan adhatsz még hozzá 3/4 csésze apróra vágott első osztályú Simon Gyümölcs tört diót).
  • Öntsd a tortaformába vagy a tepsibe.
  • Süsd 50-60 percig. Ellenőrizd 50 perc után tűpróbával:  ha a közepébe szúrt villa tiszta marad, nyert ügyed van.
  • Engedd hűlni 10 percig, majd ha szeretnéd, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is! 

A kavart almásnak nincs szüksége krémre, mert magában is igen szaftos, de legyünk őszinték: ki utasítana vissza egy kis vaníliafagyit és tejszínhabot hozzá, ha épp van a hűtőben?

A legfinomabb almás kevert sütemény franciásan

A hagyományos francia almás kevert süti az egyszerűség definíciója. Rumos tészta az alapja, amelyet aztán édes almadarabkákkal töltünk meg. Ha nem tartod magad mesteri cukrásznak, de szeretnél egy egyszerű receptet, akkor ezt a sütit neked találták ki! Nincs szükség bonyolult eszközökre, technikákra vagy hozzávalókra – ha van egy habverőd és egy keverőtálad, máris nekiláthatsz.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vaj,
  • 3 közepes méretű alma,
  • 1 csésze finomliszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1/4 teáskanál só,
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten,
  • 3/4 csésze barna cukor,
  • 1/4 csésze fűszeres rum,
  • 1 teáskanál vanília kivonat,
  • vaj a tepsi kikenéséhez, illetve
  • porcukor a tálaláshoz.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kenj ki egy kisebb tortaformát vajjal, majd egy kis tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban kézi habverővel vagy egy konyhai robotgéppel krémesítsd a vajat és a kristálycukrot, amíg könnyű és habos nem lesz, körülbelül 3 percig. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd bele a vaníliát és a rumot. Ne aggódj, ha a tészta egyelőre szemcsésnek tűnik, majd alakul a későbbiekben.

Adagold hozzá a lisztkeveréket, és alacsony sebességen keverd, amíg összeáll. Egy spatula segítségével forgasd bele az apróra vágott almát is. Az elkészült tésztát helyezd az előkészített formába, és simítsd el szépen a tetejét. Süsd kb. 40 percig, vagy amíg a süti aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra nem ragad már rá a tészta. Hagyd a tortát a formában kihűlni, majd borítsd ki finoman, és tálald porcukorral megszórva.

Reszelt almás kevert sütemény Svédországból

Egy klasszikus svéd finomságot is hozunk nektek kóstolóba, amely liszt helyett zsemlemorzsával készül.

Az almás kevert süti hozzávalói:

  • 6-7 nagyobb édes alma,
  • 140 g Demerara cukor, 
  • 120 g zsemlemorzsa,
  • 60 g vaj,
  • 1 evőkanál fahéj, illetve
  • 3-4 evőkanál víz.

A következő lépéseket kövesd:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd mosd meg, és magozd ki az almákat, ezután pedig vágd félbe őket. Az almát reszeld le a héjával együtt, majd tedd félre. 
  2. Kenj ki egy mély, 20 cm átmérőjű formát vajjal, a zsemlemorzsa egyharmadát pedig egyenletesen oszlasd el a forma alján.
  3. Tedd bele a reszelt alma felét, és oszlasd el, hogy a zsemlemorzsa tetején egy réteget képezzen.
  4. Szórd meg a cukor és a fahéj felével, majd tedd rá a zsemlemorzsa újabb harmadát. 
  5. A maradék almából, majd a cukorból és a fahéjból készíts egy újabb réteget, végül a tetejére szórd rá a maradék zsemlemorzsát.
  6. Vágd a vajat apró kockákra, és helyezd a darabkákat a zsemlemorzsa felszínére, majd a tetejét locsold meg a vízzel.
  7. Helyezd a formát az előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre, majd vedd ki. Hagyd egy kicsit hűlni, majd porcukrozd meg, és élvezd az ízeket, lehetőleg egy kis fagylalttal kényeztetve magadat és vendégeidet!

Almás kevert süti kedvenc gyümölcsünkből

A Simon Gyümölcs sastelki kertjében már 1994 óta termesztünk különféle almafajtákat. Minden gyümölcsöt kézzel szedünk, majd többször átmossuk, átválogatjuk, hogy hozzád csak az egészséges, harsogó almák kerüljenek. Miért az egyik nagy kedvencünk az alma? Mert antioxidánsai révén segíti az immunrendszert, emellett kiváló gyulladáscsökkentő és még a héja is rengeteg flavonoidot tartalmaz.

Hagyományos almás kevert sütit készítenél vagy kipróbálnád a svéd, esetleg a francia változatot? Szerintünk süsd meg mindhármat, hiszen a Simon Gyümölcsnél finom, sütésre és evésre is kiváló minőségű almákat találsz, sőt friss gyümölcseinkből bátran készíthetsz lekvárt és kompótot is.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Limitált húsvéti kiadás – Alma Répa céklalé

3 192 Ft

3 192 FtKOSÁRBA

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram