A hőségben a szervezetünk is arra vágyik, amire nagyobb szüksége van, az édes ízek helyett ilyenkor jobban kívánjuk a kissé savas, fanyarabb ízeket. Nyáron különösen fontos a gyümölcsfogyasztás, hiszen a víztartalmuk, valamint a bennük rejlő vitaminok és antioxidánsok hozzájárulnak immunrendszerünk megfelelő működéséhez, és bónuszként még nagyon finomak is!
A gyümölcsök lédússága segít, hogy az izzadás által elvesztett testnedveinket pótoljuk, a savanyú íz pedig összehúzó hatással van a bőr pórusaira, így segíti a testünket abban, hogy meg tudja tartani az értékes testnedveket. A Simon Gyümölcs gazdaságban a hidegen préselési eljárásnak köszönhetően a levek gyümölcstartalma a lehető legnagyobb, és semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, így kizárólag a gyümölcsök saját zamatát találjuk a kesernyés szomjoltókban.
A piros alma is gyakran savanyú
A gyümölcsök színe legtöbbször azt jelzi, mennyire érett az adott termés. Azonban vannak olyan fajták, melyek teljesen érett formában is megőrzik kesernyés ízüket. Számos nyári gyümölcs rendelkezik fanyar jegyekkel, ilyen a ribizli, különösen a feketeribizli, a meggy, és még az alma is.
A Simon Gyümölcs présleveinek alapját általánosságban az alma adja, de ugyebár tudjuk, hogy almából is számos fajta létezik. Éppen ezért alkottuk meg a kifejezetten savanyú almafajtából készült receptúránkat, mely az alma egyedi zamatosságára fekteti a hangsúlyt, kellemes egyensúlyt teremtve az édes és savanykás érzetek közt.
Remek almafröccs készíthető belőle, az pedig csak ránk van bízva, milyen arányban használjuk a szódát, hosszúalmalépésre, vagy házialmamesterre pályázunk.
Piros ribizli, feketeribizli!
A feketeribizlivel már korábbi blogcikkünkben is ismerkedtünk,ahol kiderült, hogy kesernyés ízű bogyók milyen sok jótékony hatással rendelkeznek. A sötét színű apró szemű gyümölcs nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, melynek tiszta formája, az aszkorbinsav jellegzetes fanyar ízű. Hűsítő koktélok szuper hozzávalója lehet, alkoholos italokban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen jól kiegészíti a jeges, szirupos mixeket. Természetesen természetes formában, Simon Gyümölcs présléként is kiváló nedű.
Savanyú a szőlő? Akkor inkább meggy!
A meggyről is jól tudjuk mennyire sokoldalú növény, nem csak frissen fogyasztásra alkalmas, hanem a remek sütiken kívül ínycsiklandó gyümölcslevek is készülhetnek belőle.
Ha nem bíbelődnél a magozással és préseléssel, a Simon Gyümölcs meggylében készen kapod a legtöbbet, amit a meggyből ki lehet hozni.
Szintén erénye a savanykás-édes ízvilág, ami egyszerre pezsdítő és aromás, a hideg préselés miatt pedig a lehető legtöbb pozitív élettani hatását őrizzük meg a gyümölcseinknek.