Legértékesebb kincsünk a saját és szeretteink egészsége, és természetesen az együtt töltött idő, lehetőleg finom falatok és innivalók társaságában. Családi gazdaságunkban is ez az egyik legnagyobb érték, és éppen ezért is dolgozunk nagy erővel és neveljük növényeinket még nagyobb szeretettel. A Simon gyümölcslevek olyan fantasztikus zöldségekből és gyümölcsökből készülnek, mint az alma, homoktövis, cékla, répa, meggy, és így tovább, melyek természetes, magas C-vitamin tartalma és antioxidánsai nagyban hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez, ráadásul természetes zamatuk miatt rendkívül ízletesek is! Ezeket a nagyszerű, hidegen préselt gyümileveket magukban is fogyaszthatjuk, de ha már ilyen ünnepi hangulatba kerültünk, nézzünk meg pár finom, forró ital receptet amivel a hidegben melengethetjük testünket és lelkünket.
Gyümölcsös forralt bor felnőtteknek, fűszeres gyümölcslé gyerekeknek
Ami először eszünkbe juthat ilyenkor, az a klasszikus forralt bor, a karácsonyi vásárok, jégpályák és kirándulóhelyek egyik kötelező kelléke. A forralt bort is sokféleképpen el lehet készíteni, vörös és fehérborból egyaránt, mi most pár zamatosan gyümölcsös verziót mutatunk nektek:
Almás varázs fehérborból
Hozzávalók:
Elkészítés:
A bort a gyümölcslével, fűszerekkel összeöntjük, és lassú tűzön forróra melegítjük, de nem forraljuk, hogy ne illanjon el teljesen belőle az alkohol. Tálalásnál szűrjük le a fűszerdarabokat, de természetesen az almát elfogyaszthatjuk az ital mellé.
Epres vörösboros álom
Hozzávalók:
Az elkészítési folyamat ugyanaz, mint az előző receptnél, csak ezúttal a piros bogyós gyümölcsök jellegzetes aromáját használjuk ki ízesítés gyanánt.
Alkoholmentes forralt gyümölcs”bor”
A gyerekeknek is szuper alternatíva ez a fűszeres mocktail, amibe jó sok gyümölcsöt pakolhatunk. A gyümölcsszeletek felhasználásánál lehetünk kreatívak, használjuk ki ami otthon van, legyen az alma vagy citrusfélék. Így pazarolni sem fogunk és isteni finom is lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy fazékban összekeverjük a gyümölcslevet, a fahéjat,szegfűszeget, és szegfűborsot, majd hozzáadjuk a citromkarikákat, a narancsokat és a mézet és feltesszük főni. Nem kell felforralni, csak jól megmelegíteni, így a kicsik is élvezhetik az ízvilágot, akárcsak a nagyok.
A Simon Gyümölcslevek közül az édes almalé mellett a limitált kiadású Muskotály szőlőlé, Merlot szőlőlé is kiváló, amelyegy tényleg olyan, mintha alkoholmentes bort szürcsölhetnénk.
Limitált ünnepi ízek dobozolva
A karácsony ihlette ízek mellett még egy finomsággal készültünk, ugyanis a limitált kiadású Simon Gyümölcs Alma-Szilvalé is kellően különleges ízvilágú, ami szintén illik a téli hangulathoz. Kóstoljátok hát meg az újdonságot, vagy kísérletezzetek a meglévő kedvencekkel.