Barion Pixel

Fanyar frissítők

A hőségben a szervezetünk is arra vágyik, amire nagyobb szüksége van, az édes ízek helyett ilyenkor jobban kívánjuk a kissé savas, fanyarabb ízeket. Nyáron különösen fontos a gyümölcsfogyasztás, hiszen a víztartalmuk, valamint a bennük rejlő vitaminok és antioxidánsok hozzájárulnak immunrendszerünk megfelelő működéséhez, és bónuszként még nagyon finomak is!

A gyümölcsök lédússága segít, hogy az izzadás által elvesztett testnedveinket pótoljuk, a savanyú íz pedig összehúzó hatással van a bőr pórusaira, így segíti a testünket abban, hogy meg tudja tartani az értékes testnedveket. A Simon Gyümölcs gazdaságban a hidegen préselési eljárásnak köszönhetően a levek gyümölcstartalma a lehető legnagyobb, és semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, így kizárólag a gyümölcsök saját zamatát találjuk a kesernyés szomjoltókban.

A piros alma is gyakran savanyú

A gyümölcsök színe legtöbbször azt jelzi, mennyire érett az adott termés. Azonban vannak olyan fajták, melyek teljesen érett formában is megőrzik kesernyés ízüket. Számos nyári gyümölcs rendelkezik fanyar jegyekkel, ilyen a ribizli, különösen a feketeribizli, a meggy, és még az alma is.

A Simon Gyümölcs présleveinek alapját általánosságban az alma adja, de ugyebár tudjuk, hogy almából is számos fajta létezik. Éppen ezért alkottuk meg a kifejezetten savanyú almafajtából készült receptúránkat, mely az alma egyedi zamatosságára fekteti a hangsúlyt, kellemes egyensúlyt teremtve az édes és savanykás érzetek közt.

Remek almafröccs készíthető belőle, az pedig csak ránk van bízva, milyen arányban használjuk a szódát, hosszúalmalépésre, vagy házialmamesterre pályázunk.

Piros ribizli, feketeribizli!

A feketeribizlivel már korábbi blogcikkünkben is ismerkedtünk,ahol kiderült, hogy kesernyés ízű bogyók milyen sok jótékony hatással rendelkeznek. A sötét színű apró szemű gyümölcs nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, melynek tiszta formája, az aszkorbinsav jellegzetes fanyar ízű.  Hűsítő koktélok szuper hozzávalója lehet, alkoholos italokban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen jól kiegészíti a jeges, szirupos mixeket. Természetesen természetes formában, Simon Gyümölcs présléként is kiváló nedű.

Savanyú a szőlő? Akkor inkább meggy!

A meggyről is jól tudjuk mennyire sokoldalú növény, nem csak frissen fogyasztásra alkalmas, hanem a remek sütiken kívül ínycsiklandó gyümölcslevek is készülhetnek belőle.
Ha nem bíbelődnél a magozással és préseléssel, a Simon Gyümölcs meggylében készen kapod a legtöbbet, amit a meggyből ki lehet hozni.
Szintén erénye a savanykás-édes ízvilág, ami egyszerre pezsdítő és aromás, a hideg préselés miatt pedig a lehető legtöbb pozitív élettani hatását őrizzük meg a gyümölcseinknek.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram