Ha nyár, akkor frissítő gyümölcsös koktélok!
A forró nyári időjárásban mivel is hűthetnénk le magunkat, mint egy gyümölcsös, vitamindús és hideg üdítővel.
A kerti partik, és baráti összejövetelek kötelező kellékéhez a Simon Gyümölcs hidegen préselt levei pedig kifejezetten alkalmasak, hiszen a hamisítatlan gyümölcsesszenciát csempészik a frissítőkbe.
Íme pár extrán gyümölcsös és hűsítő mix, amit érdemes kipróbálni:
Édes és friss – Epres mojito
A menta és az eper köztudottan eszméletlen jó páros, hiszen a piros gyümölcs édes aromáját remekül kiemelik a hűs zöld levelek. Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
-Simon gyümölcs eper
-friss mentalevél
-fehér rum
-nádcukor
-lime
-jégkocka
Ebben az italban a menta és az eper aromája dominál, ezért a limeból csak egy keveset tegyünk bele a savanykás, frissítő íz kedvéért.
Az epreket alaposan mossuk meg, és vágjuk félbe. A poharak aljára tegyük a cukrot, rá a mentaleveleket, pici citromlevet, majd jöhetnek az eprek. Kicsit nyomjuk össze, ezután öntsük rá a rumot. Most jöhet rá a jég és öntsük fel szódával. Kész is a nyári epres frissítő!
Feketeribizlis csábítás – Cosmopolitan
A ‘Cosmo’ elsősorban a hölgyek kedvenc itala, hiszen ismerős lehet sorozatokból is, klasszikusan a háromszög alakú martinis pohárban láthattuk. Nézzük hogyan készül:
Amire szükséged lesz:
– 3 cl Simon Gyümölcs feketeribizlilé
– 4 cl citromos vodka (persze a sima vodka is megteszi)
– 1,5 cl Cointreau likőr vagy triple sec
– 1,5 cl friss limelé
– 2 marék tört jég
Az összetevőket shakerbe tesszük, és a jeget is hozzáadjuk, majd jól összerázzuk. Ha nincs shakerünk, egy egyszerű befőttesüveg is kiválóan elvégzi a feladatot. Behűtött poharakba, szűrve töltjük, a poharakat lime-al díszíthetjük. Máris New Yorkban érezhetjük magunkat!
Barackos bájital – a Bellini koktél
A hamvas őszibarack könnyed íze érvényesül következő laza koktélunkban, mely rendkívül egyszerűen elkészíthető:
Hozzávalók:
– prosecco vagy pezsgő
A lehűtött hosszúitalos pohárba 5 cl baracklevet teszünk, amit lassan felöntünk a behűtött proseccoval és finoman felkeverjük. És már kész is, ugye milyen gyors volt?
Meggyes pezsdítő – Cherry bubbles
Egy másik, pezsgős koktélban a fanyarabb ízvilágú meggy és a nyári üdeséget sugárzó málna kerül a középpontba. Lássuk hogyan készül:
Amikre szükség lesz:
– 0,5 dl Simon gyümölcs meggylé
– 1dl prosecco
– 6-8 szem friss málna
– 1 db lime leve
– 2 marék zúzott jég
A málnaszemeket szórjuk bele egy nagyobb pohárba és ocsoljuk meg egy kevés limelével. Öntsük fel a prosecco felével, ezután törjük össze kicsit és pakoljuk meg jéggel. Egyet kavarjunk rajta, majd jöhet bele a meggylé, ezután a prosecco másik felét is rátöltjük, végül pár friss szem málnával kínáljuk.
A koktélok természetesen elkészíthetőek alkoholmentes illetve cukormentes változatban is, ami amitől a szomjunkat is jobban oltják, illetve még a gyerekek is fogyaszthatják.
A frissességet mindenképpen biztosítják a Simon Gyümölcs préslevek és friss gyümölcsök, tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül, kizárólag a gyümölcsök saját zamatával üdítenek fel bennünket.