Barion Pixel

Végre eperszezon!

Már alig vártuk, hogy beleharaphassunk az illatozó, érett eprekbe, amit egyesek porcukorral esznek, mások a gyümölcs természetes zamatára esküsznek.
Ugyan a Simon Gyümölcs eprek önmagukban is rendkívül édesek és zamatosak, mindig jól jön pár szuper praktika, amikkel ínycsiklandó epres finomságokat készíthetünk, gyorsan és egyszerűen.

A szamócás receptek sora szinte végtelen, azért mutatunk pár kedvencet, hátha ti is kedvet kaptok!
Kezdjünk is egy megúszós recepttel, mely cukormentes változatban is elkészíthető, de persze cukorral is ugyanolyan klassz!

Sütés nélküli túrótorta

Hozzávalók:
A kekszréteghez:
180 g zabkeksz 
3 ek héj nélküli mandula
90 g olvasztott vaj

A túróréteghez:
500 g krémes túró
2 tk vaníliakivonat
1 db citrom héja
350 ml habtejszín
180 g xilit/eritrit
20 g porzselatin

A tetejére:
200 g friss  Simon Gyümölcs eper

Az alaphoz megpirítjuk a mandulát, majd a keksszel együtt összezúzzuk aprítógépben. Belekeverjük a vajat, és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a krémet. 
A túrót kikeverjük a vaníliával és a citromhéjjal. A hideg tejszínhez 2-3 részletben adjuk hozzá az édesítőt, miközben kihabosítjuk.  A tejszínből 50 ml-t elveszünk, és csomómentesre keverjük a zselatinnal. Hagyjuk 5 percet állni, amíg megszívja magát, majd pár másodpercre berakjuk a mikróba, hogy felolvadjon. Belekeverjük a túróba, majd az egészet összeforgatjuk a tejszínnel, és ráöntjük a kekszalapra. 
A megmosott epret vékony szeletekre vágjuk, és ráhalmozzuk a túró tetejére. 
Hűtőben 2-3 órát, de akár egy éjszakát is, pihentetjük.
Innentől persze már csak türelemjáték, hogy ki bírja megállni, hogy ne csemegézzen bele a tortába.

Akit nem riaszt el a sütés, de mégis könnyen elkészíthető epres receptet keres, annak tökéletes választás lehet a francia pite, azaz a galette.
A feltét itt is az eper, amit egy kis bazsalikommal érdemes megspékelni, hiszen csodálatosan kiegészítik egymást.

Epres – bazsalikomos galette

Hozzávalók:

50 dkg Simon Gyümölcs eper
20 dkg finomliszt
1 ek tejföl
1 nagy csipet só
2 ek hideg víz
10 dkg hideg vaj
2 ek barna cukor + a szóráshoz
½ db citrom leve
kis csokor bazsalikom tépkedve
1 ek keményítő
1 db tojás
mandula szeletek

Keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tejfölt, a kockára vágott hideg vajat és a szintén hideg vizet. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megmossuk, felkockázzuk, és hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. A keményítőt a cukorral és a citromlével az eperhez keverjük. A tésztát kinyújtjuk, a közepére halmozzuk az epres tölteléket, majd a tészta széleit egyszerűen felhajtogatjuk rá. Nem baj, ha a szélek nem tökéletesek, a francia hanyag elegancia jól áll ennek az édességnek. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barna cukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Bon appetit!

Eper – homoktövis smoothie

Sütik után pedig jöjjön egy frissítő iható finomság, egy smoothie!
Nagyszerű vegán opció, ha nem vagyunk oda a tejes turmixokért, helyette kipróbálnánk egy vitamindús opciót, mint például a homoktövis-levet. A savanykás gyümölcslé nagyszerűen kiegészíti a finom érett eper aromáját, és egyben sok energiát is ad a szervezetünknek, igazi immunerősítő ital. Ezen kívül persze nyugodtan lehet kísérletezni a többi isteni finom Simon Gyümölcslével is, hiszen számos ízkombinációban remekül szerepel az eper.

Hozzávalók:
30 dkg Simon Gyümölcs eper
2 dl Simon Gyümölcs Alma-Homoktövislé
4-5 levél menta

A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és néhány másodperc alatt turmixoljuk egynemű itallá. Érdemes hideg folyadékkal dolgozni, úgy még finomabb lesz a végeredmény.
A smoothie tetejére is tehetünk pár levélke mentát is dekorálásképp.

A legfontosabb részlet minden receptnél a minőségi alapanyagok használata. A legszerencsésebb, ha megbízható forrásból, friss és egészséges gyümölcsöket használunk fel az ételekben és italokban is, éppen ezért érdemes olyan termelőktől vásárolni akik megfelelő szakmai és technológiai megoldásokkal készítik termékeiket.

A Simon Gyümölcs gazdaságban mind a friss gyümölcseinknél, mind a hidegen préselt gyümölcsleveinknél erre törekszünk, hiszen csak olyat adunk ki a kezünkből amit szívesen fogyasztunk mi és a családunk is.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Limitált húsvéti kiadás – Alma Répa céklalé

3 192 Ft

3 192 FtKOSÁRBA

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram