Jellegzetes szín, festékanyag nélkül!
A feketeribizli nem csupán feketés-ibolya színével, jellegzetes illatával és gazdag utóízével szaporítja a Simon Gyümölcs Almalé-Feketeribizlilé érdemeit, az apró bogyók leve igazi gyógyitalt rejt. Ásványi anyagokban gazdag, és csordultig van olyan hatóanyagokkal, melyek más gyümölcsökben alig találhatók meg. Vitamintartalma például magasan veri a piros ribizliét, de C-vitamin terén felveszi a versenyt akár az egészség-bajnok csipkebogyóval is.
Mindemellett a fekete gyümölcs összetéveszthetetlen, mélykék tónusú színanyagát valójában gyulladáscsökkentő és öregedést gátló antociánok adják. Kell-e még dicsérnünk ezeket a zamatos kis bogyókat?

A különleges, édes-savanykás feketeribizli a nyár jellegzetes íze. A szüret júniustól júliusig, némely későn érő fajták esetén augusztus elejéig tart. A gyümölcsöket gondosan átválogatjuk, alaposan megmossuk, ezután kerülnek csak a présbe. Hogy egészséges tulajdonságait minél nagyobb mértékben megőrizzünk, csak minimális hőkezelést alkalmazunk, és végül hozzáadjuk titkos adalékunkat: a Simon Gyümölcs almalevet. Ez az izgalmas párosítás nem csupán valódi ízkavalkádot robbant a szájban, de számos gyógyhatással is büszkélkedhet. Váljék egészségedre!

A feketeribizlilé ital aránya: 80% alma – 20% feketeribizli.