Itt a Nagy KörteKvíz!

Mégis milyen körték teremnek a Simon Gyümölcs gazdaságban? Ismerjük meg őket!

A körte a rózsavirágúak közé tartozó növény, ehető gyümölcsű fafajta. A rokon almához hasonlóan a körte is almatermés, de egyedi ellipszoid alakja miatt könnyen felismerhető.

Az persze tiszta sor, hogy a körte körte formájú, de nem csupán külsőre jellegzetes, zamatos íze miatt is közkedvelt. Számos fajtája létezik, melyek finomabbnál finomabbak, nézzük meg, a Simon Gyümölcsnél mely ínycsiklandó típusokkal találkozhatunk.

Vilmos körte

Amikor körte formára gondolunk, valószínűleg a Vilmos körtét képzeljük magunk elé, szabályos körte alakjával.
Az Angliából származó gyümölcs eredete 1770-ig vezethető vissza, egy S Williams nevű London környéki kertész kezdte terjeszteni. A név ugyan nem keresztnévre utal, nálunk mégis Vilmos körteként lett ismert. Az egyik legnépszerűbb körtefajta, sok nemesítés alapjául is szolgál.
Érett gyümölcse sárgás színű, és halvány piros bemosódás látható azon az oldalán, ahol a nap érte.
Valójában olyan mint egy csendélet tökéletes darabja, és ezt az íze is alátámasztja. Gyümölcshúsa fehér és olvadó, egyszerre édes és savanyú, muskotályos aromája miatt friss fogyasztásra is remek, de ipari feldolgozásban is igencsak elterjedt.

Piros vilmoskörte

Ez a gyümölcs a Vilmos körte rügymutánsaként keletkezett, egy kicsivel a névrokona után érő fajta.
Íze is hasonlóan édes és kellemes zamatú, sőt alakja is szabályos, de színéről könnyen megkülönböztethető, hiszen héja barnáspiros árnyalatú, egészen sajátos illattal.

Vajkörte

Ezt a körtét az egyik legfinomabb desszert körteként tartják számon. Tojásdad, kissé aszimmetrikus termésének éretten sárgás színű, közepesen vastag héja van, melyet pirosas barnás pír is díszíthet.
A vajkörtét 1820 körül nemesítették Franciaországban, ezután terjedt el világszerte.
Két elnevezése is ismert, egyik nevét Hardyról, a Luxembourg-kert igazgatójáról kapta, a másikat Gellert német költő ihlette.
A gyümölcshúsa fehér, lédús és fűszeres, friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra is kifejezetten alkalmas. Jól viseli a szállítást és a tárolást is, így kényelmes vele dolgozni.

Packham’s, vagyis óriás körte

Az Ausztráliából származó Packham’s Triumph neve Charles Henry Packhamhez köthető és története egészen 1897-ig nyúlik vissza. Ez a régi fajta az Angevin szépe és a Vilmos körte keresztezésével keletkezett, Európában azonban csak az utóbbi évtizedekben kezdték el termeszteni.
Gyümölcse szép sárga és igen nagy, és széles, fehér húsa a vajkörtéhez hasonlóan olvadó, édes-savas ízvilágú.
Elsősorban friss fogyasztásra alkalmas, de sokoldalúan használható süteményekben, kompótokban is.

Bosc Kobak

A világszerte elterjedt fajta állítólagosan Franciaországból származik, és rozsdás körteként is becézik.
Alakja megnyúltabb, a szár felé keskenyedik. Barnás külseje kissé száraz és érdes tapintású, de a belül rejlő húsa fehér, kitűnő ízű, enyhén kövecses.
Nyers fogyasztás mellett kiváló pálinka alapanyag is.

Ha beindultak az ízlelőbimbóid és szívesen megkóstolnád körtéinket, válaszd a Simon Gyümölcs friss gyümölcseit és mi házhoz szállítjuk a legzamatosabb darabokat.

Vagy próbáld ki a hidegen préselt Alma-Körtelevünket, ami a körte valódi esszenciáját rejti magában.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Egészséges italok: Hogyan helyettesítsd az üdítőket?

Amikor az egészségünkről van szó, először mindig a mozgás és az étkezés jut az eszünkbe. Ám sokan elfelejtik, hogy az étrendbe a különböző italok is beletartoznak. Sosem volt még olyan könnyű, és egyben olyan nehéz egészséges italokat fogyasztani, mint manapság. Eláruljuk miért! Nehéz, ugyanis soha nem látott mennyiségben és választékban érhetőek el az üres kalóriákat […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

100% Muskotály szőlőlé

2 490 Ft

2 490 FtTovább

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram