2021.08.18.

Jeges desszertek a nyárra

A nyár esszenciáját többféleképpen megőrizhetjük.

Hosszabb távú tartósítás céljából befőttet vagy lekvárt is főzhetünk a gyümölcsökből, ennek technikáját korábbi blogcikkeinkben is körüljártuk.

A másik szuper módszer a fagyasztás, ami nagyon praktikus, ha a friss gyümölcsöt tovább akarjuk tárolni, a lehető legkevesebb minőségromlással.

Azonban a fagyasztásnak akkor is hasznát vehetjük, ha nem szeretnénk sokáig várni, hanem inkább kiélveznénk a hűs gyümiket.

A nyári melegben nincs is jobb, mint egy természetesen gyümölcsös, hideg nyalánkság.

A megfelelő alapanyagokkal otthon is elkészíthető, nincs szükség fagyigépre csak egy turmixgépre, a fagyasztónkra és a türelmünkre, hogy kibírjuk amíg megdermednek és a fagyik és falhajtuk őket!

Krémes eperfagyi

A házi fagyik közül a joghurtos változat kicsit krémesebb, és tökéletesen passzol az eper édes ízéhez is.

Minden jégkrémnél fontos szempont a minőségi alapanyag. Nálunk, a Simon Gyümölcs gazdaságban külön figyelmet szentelünk az epreinknek, és a hajlani szedést még aznap hozzátok szállítjuk, így a legfrissebb formájában kerülnek az asztalotokra. Ha az eper megvan, már csak pár lépés és a fagyink is megvan. Amikre szükséged lesz:

-30 dkg Simon Gyümölcs eper vagy eperlé

-8 dkg cukor

-1.5 dl görög joghurt vagy tejszín

Az epret alaposan mossuk meg, és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval, amíg szép pépes nem lesz.

A kísérletező kedvűek játszhatnak a színekkel, ha a szétválasztják a piros és fehér hozzávalókat, ebben az esetben az epres és tejszínes keveréket külön-külön édesítsük.

Szerencsés helyzet, ha van otthon szilikon jégkrémformánk, de ha nincs, az sem gond, pár pici joghurtos pohár vagy műanyag kávéscsésze, illetve bármilyen pálcika tökéletesen megteszi. 

Öntsük bele a pépet a formákba vagy poharakba, és tegyük be a mélyhűtőbe nagyjából hat órára.

A napfény íze – csupa barackos jégkrém

A tejmentes frissítőket a vegán életmódot folytatók is nyugodtan fogyaszthatják, a friss barackokon kívül pedig használhatunk gyümölcsleveket is.

A Simon Gyümölcs hidegen préselt levei nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott cukrot, kizárólag a gyümölcsök saját zamatát.  Ha szereted a natúr gyümölcsízt, akkor nincs egyéb teendőd, ha viszont az édesebb szájúaknak is kedveskedni szeretnél, még fagyasztás előtt édesítheted cukorral, mézzel, juharsziruppal vagy agávésziruppal is. Íme a hozzávalók:

– 20 dkg Simon Gyümölcs őszibarack

– 2 dl Simon gyümölcs őszibaracklé

A barackokat alaposan mossuk meg, magozzuk ki és tegyük aprítógépbe. A sűrűségnek megfelelően öntsünk hozzá egy kis őszibaracklevet. Ha dekoratívabb látványra törekszünk, a barackszeleteket és a baracklevet pépesítés nélkül is a formába helyezhetjük. A pákcikákat érdemes akkor a pohárkákba tenni, amikor kissé már megdermedt a fagyink. Nagyjából 5 óra fagyasztás után kész is van!

Szuperfriss sorbet

Ha jobban szereted a kanalazható fagyikat, készíthetsz sorbet-et is, ami kicsit több munkát igényel ugyan a kavargatás miatt, de mindenképp megéri az ízélmény.

Ebben az esetben is dolgozhatunk friss gyümölccsel, illetve Simon Gyümölcs préslével is.

25 dkg Simon Gyümölcs eper vagy Simon Gyümölcs eperlé

10 dkg cukor

1 dl víz

Első lépésként készítsünk cukorszirupot. Egy lábasban a cukrot a vízzel addig főzzük amíg fel nem olvad benne, aztán hagyjuk kihűlni.

Zúzzuk össze a gyümölcsöt, keverjük össze a sziruppal majd tegyük a fagyasztóba 5-6 órára. Ezalatt kb. óránként vegyük ki, kavarjuk meg, vagy botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Kirpróbálhatod bodzás változatban, illetve zöldfűszereket, például menta és bazsalikom hozzáadásával, így még frissítőbb ízkombinációkat alkothatsz. A lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt.

Jeges csábítás – gyümölcsös jégkása

A strandokon nagy népszerűségnek örvendő jégkása elkészítésével is könnyű dolgunk van. 

Ebben az esetben szörpök helyett valódi gyümölcsléből dolgozunk, ami sokkal egészségesebb és természetesebb ízt eredményez.

Nincs sok teendőnk, csak egy műanyag tálban vagy flakonban mélyhűtőbe tenni a kedvenc Simon gyümölcs préslevünket, megvárni amíg kezd kristályosodni az állaga, majd jól összerázni, vagy turmixolni a végén.

Szinte bármelyik gyümölcslevünkből kiváló jégkását készíthetsz, hogy még frissítőbb legyen, próbáld ki a kissé savanykás ízű Alma-Homoktövislevet, vagy az enyhén fanyar Alma-Meggylevet.

Természetesen cukros és cukormentes verzióban is csinálhatod, a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod a receptet!

Kóstold meg ezeket is!

Összes termék
chevron-left
chevron-right

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram