A hideg időben szívesen fogyasztunk forró italokat, és szerencsére a teán és a kávén kívül számos más innivalót is kipróbálhatunk a karácsonyi italok széles választékától kezdve egészen az egészséges téli meleg italokig. Felmérnéd a lehetőségeket? Olvasd tovább blogposztunkat csodás italreceptekért!
Mi esne jobban egy esti meghitt beszélgetéshez, mint egy bögre forró csoki jó sok tejszínhabbal? Mit szólnál mondjuk az aranytejhez? Ez a kurkumás tejes csoda valóságos gyógyital télen, ráadásul az íze is mennyei! Hogyan készítsd? Mutatjuk!
Az aranyló tej elkészítéséhez egyszerűen keverjük össze az összes hozzávalót a mézen kívül egy kis lábasban vagy fazékban, és forraljuk össze, majd főzzük körülbelül 10 percig alacsony lángon. Szűrjük le, majd ízesítsük mézzel.
Hogyan lehet egy hideg téli nap végén egy jót lazítani? Ezekkel a lélekmelengető, fűszeres, forró italokkal Nektek is menni fog!
Klasszikus forralt bor
Öntsünk egy üveg jó minőségű vörösbort egy nagy lábosba, majd dobjunk mellé egy rúd fahéjat, 2 szem csillagánizst, 4 db szegfűszeget, némi citromhéjat és ízlés szerinti cukrot. Főzzük kis lángon 10 percig, majd vegyük le a tűzről, hűtsük le, és hagyjuk ázni kb. 30 percig. A tálaláshoz forralás nélkül melegítsük fel, és töltsük bögrékbe vagy hőálló poharakba.
Forró gin toddy
Osszunk szét 50 ml gint két kis hőálló pohárba vagy bögrébe, majd öntsünk 100 ml vizet egy lábasba 50-50 ml frissen facsart narancslével és citromlével, fél felszeletelt citrommal, 2 szegfűszeggel, 2 kardamomból kiszedett magokkal, 1 fahéjrúddal, 2 enyhén összenyomott borókabogyóval, 2 teáskanál mézzel, majd kis lángon óvatosan melegítsük, amíg forrni nem kezd. Szűrjük le a keveréket, azután öntsük az italt a poharakba a ginre, és óvatosan keverjük össze.
A rummal készült alkoholos tea párja lehet a karácsonyi puncs, amely az angol változatban igen sok szeszes italból készül.
A puncs téli ital receptjéhez vegyünk
A vizet és a gyümölcsök héját forraljuk jól össze, majd öntsük hozzá az alkoholokat, a cukrot, majd melegítsük addig, amíg a cukor el nem olvad. A tűzről levéve belecsavarjuk a citrom és a narancs levét, azután összekeverjük és tálaljuk.
A házi tojáslikőrt legalább egy héttel karácsony előtt készítsd el, hogy jól összeérjenek az ízek!
Egy kb. 6 dl-es adaghoz a következőkre lesz szükséged:
Öntsük a tejet és tejszínt egy vastag fenekű edénybe, kaparjuk ki a vaníliát, majd a magokat és a héjat is dobjuk a tejes, tejszínes keverékhez, és lassú tűzön forraljuk 5 percig, azután vegyük le a tűzről. A tojássárgákat tegyük egy edénybe a cukor társaságában, és keverjük addig, amíg a cukor el nem olvad.
Adjuk a tojáshoz apránként a langyos tejet, amelyből kidobtuk a vanília héját. Tegyük vissza a tűzre az edényt, majd folyamatos kevergetés közben melegítsük kb. 80 fokig. Ne forraljuk, mert akkor összeugrik, alacsonyabb hőfokon viszont nem sűrűsödik össze. Ha a sodónk elkészült, hűtsük le kicsit, majd adjuk hozzá az alkoholt. Keressünk egy jól záródó üveget, tároljuk hűvös helyen, amíg összekapja magát, majd adjuk át szeretettel!
Hosszas kísérletezgetés és kóstolgatás után megszülettek az első osztályú Simon Gyümölcs téli, karácsonyi italok, amelyek akár melegen is fogyaszthatóak.
A klasszikus, minőségi almaleveinkhez ezúttal az illatos szilvák íze társul, a gyümölcsök pedig varázslatos aromáikkal ünnepi hangulatot csempésznek a napokba.
Alma-Sütőtök-Fahéj gyümölcslé limitált karácsonyi kiadásban. A télies ízvilághoz sem használtunk semmilyen adalékanyagot, vagy hozzáadott cukrot, a két gyümölcsön, vagyis az almán és a sütőtökön kívül csak a természetes fahéj aroma került a dobozba. Arány: 75 % alma – 25% sütőtök.
Simon Gyümölcs klasszikus almalé fahéjjal megbolondítva? Igen! Rendelj tőlünk otthonod kényelméből, és várd futárainkat, akik az ajtódig viszik gyümölcsleveinket és egyéb termékeinket!