Zserbó torta, a klasszikus finomság!
Hozzávalók 3-4 főre:
- 300 g liszt
- 180 g vaj
- 80 g porcukor
- 30 ml tejszín
- 6 db tojás
- 100 g sárgabarack lekvár
- 3 ek Cukor
- 100 g Simon Gyümölcs dió
- 300 g csokoládé pasztilla
- 1 tábla csokoládé
Elkészítés:
Ideje új köntösbe bújtatni egy klasszikus karácsonyi sütit!
Elsőként a torta alapjával kell kezdenetek, amihez 300 g lisztbe morzsoljatok 180 g vajat. Amint összedolgoztátok, öntsetek hozzá 80 g porcukrot, 30 ml tejszínt és 2 tojás sárgáját. Gyúrjátok egységes masszává, formáljatok meg, majd folpakba csavarva tegyétek a hűtőbe 30 percre.
Amíg a tészta elkészül, a töltelék kapja a figyelmet, amihez 6 db tojásfehérjét verjetek habbá. Ezt követően finoman keverjétek hozzá a 100 g darált diót és 3 ek narancsos cukrot. A torta alapját lisztes felületen nyújtsátok ki és egy kivajazott sütőpapíros formába, egyengessétek el. Kenjétek meg az alját 100 g sárgabarack lekvárral és gyengéden helyezzétek rá a diós tölteléket. Irány a sütő 180 fokon 20-25 percre, majd az utolsó pillanatokban már forralhatjátok is a vizet, a csoki olvasztásához. A fazék tetején egy edényben, gőz felett olvasszatok fel 300 g csokoládé pasztillát, majd finoman csurgassátok a kész torta tetejére.
Díszítésnek egy tábla csokoládét vágtunk fel, hogy a látvány is tökéletes legyen a desszertünk mellett! Jó étvágyat!
Forrás: https://faldfel.hu/zserbo-torta

Hozzávalók 12 db süteményhez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg Simon Gyümölcs dió
- 1,5 dl olaj
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk sütőpor
Elkészítés:
A cukrot, a sütőport és a fahéjat elkeverjüka lisztben. A diót finomra aprítjuk, hozzáadjuk a mazsolát, és jólösszekeverjük. A tojásokat habosra verjük, lassanhozzáadjuk az olajat, ésbeleforgatjuka diós keveréket és a lisztet. A sütőt előmelegítjük180 C-osra. A papír sütőformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe helyezzük. A tésztát a formákba töltjük. A sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor vaníliás cukorral felvert tejszínhabot halmozunk a muffinokra. Egy-egy fél dióval is díszíthetjük.
Forrás: A 100 legjobb muffin receptes könyv






