Karácsonyi készülődés a Simon Gyümölccsel!

Zserbó torta, a klasszikus finomság!

zserbó torta

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 300 g liszt 
  • 180 g vaj
  • 80 g porcukor 
  • 30 ml tejszín
  • 6 db tojás
  • 100 g sárgabarack lekvár
  • 3 ek Cukor
  • 100 g Simon Gyümölcs dió
  • 300 g csokoládé pasztilla
  • 1 tábla csokoládé

Elkészítés:
Ideje új köntösbe bújtatni egy klasszikus karácsonyi sütit!
Elsőként a torta alapjával kell kezdenetek, amihez 300 g lisztbe morzsoljatok 180 g vajat. Amint összedolgoztátok, öntsetek hozzá 80 g porcukrot, 30 ml tejszínt és 2 tojás sárgáját. Gyúrjátok egységes masszává, formáljatok meg, majd folpakba csavarva tegyétek a hűtőbe 30 percre.
Amíg a tészta elkészül, a töltelék kapja a figyelmet, amihez 6 db tojásfehérjét verjetek habbá. Ezt követően finoman keverjétek hozzá a 100 g darált diót és 3 ek narancsos cukrot. A torta alapját lisztes felületen nyújtsátok ki és egy kivajazott sütőpapíros formába, egyengessétek el. Kenjétek meg az alját 100 g sárgabarack lekvárral és gyengéden helyezzétek rá a diós tölteléket. Irány a sütő 180 fokon 20-25 percre, majd az utolsó pillanatokban már forralhatjátok is a vizet, a csoki olvasztásához. A fazék tetején egy edényben, gőz felett olvasszatok fel 300 g csokoládé pasztillát, majd finoman csurgassátok a kész torta tetejére.

Díszítésnek egy tábla csokoládét vágtunk fel, hogy a látvány is tökéletes legyen a desszertünk mellett! Jó étvágyat!

Forrás: https://faldfel.hu/zserbo-torta

diós muffin

Hozzávalók 12 db süteményhez

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg Simon Gyümölcs dió
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:
A cukrot, a sütőport és a fahéjat elkeverjüka lisztben. A diót finomra aprítjuk, hozzáadjuk a mazsolát, és jólösszekeverjük. A tojásokat habosra verjük, lassanhozzáadjuk az olajat, ésbeleforgatjuka diós keveréket és a lisztet. A sütőt előmelegítjük180 C-osra. A papír sütőformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe helyezzük.  A tésztát a formákba töltjük. A sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor vaníliás cukorral felvert tejszínhabot halmozunk a muffinokra. Egy-egy fél dióval is díszíthetjük. 

Forrás: A 100 legjobb muffin receptes könyv

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Egészséges italok: Hogyan helyettesítsd az üdítőket?

Amikor az egészségünkről van szó, először mindig a mozgás és az étkezés jut az eszünkbe. Ám sokan elfelejtik, hogy az étrendbe a különböző italok is beletartoznak. Sosem volt még olyan könnyű, és egyben olyan nehéz egészséges italokat fogyasztani, mint manapság. Eláruljuk miért! Nehéz, ugyanis soha nem látott mennyiségben és választékban érhetőek el az üres kalóriákat […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

100% Muskotály szőlőlé

2 490 Ft

2 490 FtTovább

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram