Mi fán terem a meggy?

Egy, megérett a meggy…

A mondókákból jól ismert meggy, vagy a fülünkre akasztott cseresznye nagyon hasonlít egymáshoz, ezért könnyű összekeverni őket.
Te tudod mi a különbség közöttük? Nézzük csak meg!

meggy

Mi fán terem a cseresznye?

Első ránézésre a két gyümölcsfa mérete és formája között is van eltérés. Míg a meggyfa alacsonyabb, akár sövényként is nevelhető fácska, a termését is könnyebb elérni, akár létra nélkül is, szédülésmentesen.

Ezzel szemben a cseresznye egy nagyobb, terebélyesebb lombkoronával rendelkező fa, amihez néha külön atlétikus képességekkel kell rendelkezni a megmászásához és szüreteléséhez. Ezen kívül látványos a tavaszi virágzási időszakban, hiszen apró virágaival vetekszik a legszebb díszfákkal is, a japánok például külön ünnepsorozatot is szentelnek a virágzó cseresznyefáknak.

Gömbölyű és piros 

Ha a piacon találkozunk a termésekkel már nehezebben lehet megállapítani, melyik gyümölccsel is van dolgunk. Mindkettő szép csillogó külsővel és belül csonthéjas maggal rendelkezik, színük a világos pirostól a szinte feketébe hajló bordóvörösig terjed.
Érési idejük sincs messze egymástól, a korai cseresznye május közepétől is megjelenhet, a gazdagabb ízvilágú fajtákra és a meggyre még júniusig várni kell.
A meggy általában apróbb szemű, sötétebb héjú, lédús, a cseresznye pedig kicsit nagyobb, húsosabb és élénkebb piros színű. 

friss cseresznye

Az íz mindent visz

Térjünk rá a lényegre, hiszen mind arra várunk, hogy beleharaphassunk ezekbe az izzó piros szemekbe.

A roppanós lédús cseresznye remek szomjoltó, édes zamatának köszönhetően tökéletes nasi.  Édeskés aromája miatt a gyermekek körében népszerűbb, az édesszájúaknak pedig tökéletes egészséges alternatíva a csoki helyett. Azért vigyázzunk, cseresznyéből sem szabad túl sokat habzsolni, mert hasfájás lehet a vége. Elsősorban nyersen, frissen fogyasztva a legjobb, befőttként hosszabb ideig tárolható.

A meggy savanykásabb, fanyarabb ízvilága inkább a felnőttek választása, a cseresznyéhez képest sokoldalúbban hasznosítható. A friss fogyasztás mellett sütikben, levesekben, szószokban és egyéb édességekben is felhasználható, de gyümölcsbor, pálinka is készülhet belőle.

friss meggy

Na de akkor melyik a finomabb? Erre a kérdésre nincs is igazán válasz, hiszen mindkét fajtának megvannak a szerethető sajátosságai, mindkettő íze isteni, főleg ha hazai termés.

Ezeket a vidám szemeket minden formában kedveljük, legyen szó a hidegen préselt Simon Gyümölcs meggyléről, vagy a friss fogyasztásra szánt gyönyörű piros cserenyszéinkről.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Egészséges italok: Hogyan helyettesítsd az üdítőket?

Amikor az egészségünkről van szó, először mindig a mozgás és az étkezés jut az eszünkbe. Ám sokan elfelejtik, hogy az étrendbe a különböző italok is beletartoznak. Sosem volt még olyan könnyű, és egyben olyan nehéz egészséges italokat fogyasztani, mint manapság. Eláruljuk miért! Nehéz, ugyanis soha nem látott mennyiségben és választékban érhetőek el az üres kalóriákat […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

100% Muskotály szőlőlé

2 490 Ft

2 490 FtTovább

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram