2021.06.04.

Mi fán terem a meggy?

Egy, megérett a meggy…

A mondókákból jól ismert meggy, vagy a fülünkre akasztott cseresznye nagyon hasonlít egymáshoz, ezért könnyű összekeverni őket.
Te tudod mi a különbség közöttük? Nézzük csak meg!

Mi fán terem a cseresznye?

Első ránézésre a két gyümölcsfa mérete és formája között is van eltérés. Míg a meggyfa alacsonyabb, akár sövényként is nevelhető fácska, a termését is könnyebb elérni, akár létra nélkül is, szédülésmentesen.

Ezzel szemben a cseresznye egy nagyobb, terebélyesebb lombkoronával rendelkező fa, amihez néha külön atlétikus képességekkel kell rendelkezni a megmászásához és szüreteléséhez. Ezen kívül látványos a tavaszi virágzási időszakban, hiszen apró virágaival vetekszik a legszebb díszfákkal is, a japánok például külön ünnepsorozatot is szentelnek a virágzó cseresznyefáknak.

Gömbölyű és piros 

Ha a piacon találkozunk a termésekkel már nehezebben lehet megállapítani, melyik gyümölccsel is van dolgunk. Mindkettő szép csillogó külsővel és belül csonthéjas maggal rendelkezik, színük a világos pirostól a szinte feketébe hajló bordóvörösig terjed.
Érési idejük sincs messze egymástól, a korai cseresznye május közepétől is megjelenhet, a gazdagabb ízvilágú fajtákra és a meggyre még júniusig várni kell.
A meggy általában apróbb szemű, sötétebb héjú, lédús, a cseresznye pedig kicsit nagyobb, húsosabb és élénkebb piros színű. 

Az íz mindent visz

Térjünk rá a lényegre, hiszen mind arra várunk, hogy beleharaphassunk ezekbe az izzó piros szemekbe.

A roppanós lédús cseresznye remek szomjoltó, édes zamatának köszönhetően tökéletes nasi.  Édeskés aromája miatt a gyermekek körében népszerűbb, az édesszájúaknak pedig tökéletes egészséges alternatíva a csoki helyett. Azért vigyázzunk, cseresznyéből sem szabad túl sokat habzsolni, mert hasfájás lehet a vége. Elsősorban nyersen, frissen fogyasztva a legjobb, befőttként hosszabb ideig tárolható.

A meggy savanykásabb, fanyarabb ízvilága inkább a felnőttek választása, a cseresznyéhez képest sokoldalúbban hasznosítható. A friss fogyasztás mellett sütikben, levesekben, szószokban és egyéb édességekben is felhasználható, de gyümölcsbor, pálinka is készülhet belőle.

Na de akkor melyik a finomabb? Erre a kérdésre nincs is igazán válasz, hiszen mindkét fajtának megvannak a szerethető sajátosságai, mindkettő íze isteni, főleg ha hazai termés.

Ezeket a vidám szemeket minden formában kedveljük, legyen szó a hidegen préselt Simon Gyümölcs meggyléről, vagy a friss fogyasztásra szánt gyönyörű piros cserenyszéinkről.

Kóstold meg ezeket is!

Összes termék
chevron-left
chevron-right

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram