Barion Pixel

Miért szívügyünk a természetesség?

A természetesség nem csak egy jelmondat

A Simon Gyümölcs levek nem ismernek kompromisszumot. Nem csak azért kerüljük a mesterséges adalékanyagokat, GMO-növényeket és teszünk meg mindent termékeink természetességéért, hogy tudatos vásárlók, vagy ételérzékenyek is fogyaszthassák őket. Hanem mert hisszük, hogy a természetes, valódi ízélményt, amit a kertben frissen szakajtott, Nap csókolta magyar gyümölcs zamata nyújt, csak így lehet nektek becsomagolni.

Mit nyersz a természetességgel?

Az élelmiszeripar számos olyan gyakorlattal bír, ami meghökkentheti az egyszeri vásárlót, ha kicsit utánajár, és kiderül mennyi minden mást is tart a kezében, mint mondjuk egy szép, kerek alma. Ételérzékenyek és allergiások napról napra szembesülnek ezekkel a tényekkel, de egyre több az olyan tudatos vásárló is, aki biztos forrásból szeretné beszerezni a mindennapi élelmiszereket.

A természetesség ezeknek az igényeknek felel meg, ugyanakkor többet is jelent annál. Nem csak azon fáradozunk, hogy a gyümölcsfák nevelése, gondozása, a termések érése, feldolgozása természetes legyen. A beltartalmi értékek és az ízek természetességére törekszünk, egy olyan valós és egészséges ízélményre, ami vetekedhet azzal, mintha magad szedted és préselted volna frissen a gyümölcsöt, ami a dobozainkba kerül.

Hogyan érleljük meg az igazi ízélményt?

A természetesség nem csupán génmanipuláció mentességet, vagy az újrahasznosított kartondobozok használatát jelenti. Ez egy olyan filozófia, amely áthatja a teljes gazdálkodást. Gondolunk rá, mikor arról döntünk, mely fajták legyenek szomszédságban, vagy amikor a gyümölcsös rovar és madárállományát támogatjuk, de már a fajták kiválasztásánál is.

simon gyümölcs

Miért fontos a tapasztalat és a technika?

Hogy melyik fajták mellett döntünk, persze hosszú évek tapasztalatával alakult ki, és a mai napig kísérletezünk, lépést tartunk a piaccal, a magunk bőrén próbálgatjuk az újdonságokat is. Akinek kertje, vagy akár csak egy balkonládája van, tudja, hogy a növények is folyamatos törődést igényelnek, mi pedig mindenben segítjük őket, hogy minél ízletesebb gyümölcsöt teremhessenek. Folyamatosan figyelemmel követjük a növekedésüket, és levélanalízissel állapítjuk meg, mikor milyen tápanyagra van szükségük.

A szakértelemre és az évtizedes tapasztalatra persze a gyümölcsök préselésénél is szükség van. Hány fokig hevítsük a levet, hogy minél többet megőrizzen természetes értékeiből, de már tartósan elálljon? Milyen arányban egészítik ki egymást legtökéletesebben a különböző gyümölcslevek ízei? Almachipsünk receptjén is hosszasan dolgoztunk, míg végül sikerült az almák saját természet adta cukortartalmát karamelizálnunk a ropogós, vékony szeletekre.

Miért fontos a föld?

Borászatban járatosabbak ismerhetik a terroir kifejezést, amely olyan területeket jelöl, ahol a táj egyedi jellege sehol máshol meg nem található ízeket érlel. Nos, ezt a kifejezést a gyümölcstermesztés is ismeri és történetesen Sastelek környéke pont egy ilyen terroir. A Mátra vulkanikus talaját az idők során koptatta a szél és az eső, ezt a málladékot pedig a Zagyva ezen a területen terítette szét. Hatvan környéke gyakorlatilag a Mátra hordalékán terül el, és erre a kavicsteknőre fújta rá az itt jellemző ÉszakNyugati szél a finom homokot. Ettől terroir Sastelek és Hatvan környéke. A vulkán ásáványkincsei kioldódtak, de ki nem mosódtak, így különleges gazdagságukat a nálunk termett gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült levek is felveszik.

Természetes, gluténmentes és vegán

A glutén régies neve sikér. Azonban nem csak bizonyos ételekben található meg, az élelmiszeripar gyakran alkalmazza állagjavításra is. Import gyümölcsöknél gyakran képeznek glutén bevonatot az állagmegóvás érdekében. Ehhez hasonlóan bevett gyakorlat zselatinnal ülepíteni, tisztítani a leveket, vagy védőbevonatként tenni gyümölcsökre zöldségekre. Így lehetséges, hogy a gluténmentes és vegán gyümölcs-, illetve zöldség fogalmának valóban van létjogosultsága.

Sastelki üzemünkben csak gyümölcsleveket készítünk, illetve külön gépeken tört feles diónkat, és az almachipszünket, így semmilyen más termék nem érintkezik a gyártósorral. Gyümölcseink pedig úgy kerülnek a présbe, ahogyan leszedtük őket a fáról, csupán alaposan megmossuk őket első lépésként. És mivel leveink sosem találkoznak sűrítményekkel, ülepítésről szó sincs. Minden jótékony rost ott lapul a dobozban, amit kiszállítunk neked.

Miért hiszünk a természetességben?

Csak a gyümölcsöst gondozó gazda ismeri azt a semmihez sem fogható élményt, mikor a gonddal nevelt fa koronájába nyúlva a leszakajtott, hajnal hidegétől még hűs gyümölcs érett nedve kibuggyanva végigcsorog a karján. A munkánk szó szerinti gyümölcsével azt szeretnénk elérni, hogy ebből az örömből, és a friss gyümölcsök valódi, természetes ízélményéből a te asztalodra is a lehető legtöbbet eljuttassunk. Eközben pedig nem adunk ezekhez a tökéletes gyümölcsökhöz és zöldségekhez semmi mást, csak tapasztalatot, jó sok kitartást és gondoskodást.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram