Barion Pixel

Mit jelent számunkra a farm to desk?

Farm to desk házhozszállítás a Simon Gyümölcstől:

Farm to desk: mitől is jobb, ami friss?

Haraptál már jóízűt egy frissen szedett almába? Ha van gyümölcsfád, vagy valaha szüreteltél, biztosan nem bírtad megállni, hogy az illatozó, harsogó szemekből egyet meg ne kóstolj. Egészen más egy helyben szüretelt gyümölcsbe belevájni a fogunkat, de a konyhakertből szedett zöldségek is sokkal zsengébbek. Az ízek karakteresebbek, a termés szaftos, a fáról vett almáról nem véletlenül mondjuk, hogy „ropogtatjuk”.

Ha a lepréseljük otthon, vagy turmixot készítünk, akkor is kiérezni az érett gyümölcsök élettel teli zamatát, ráadásul azt is tudjuk, hogy biztos forrásból származik. A Simon Gyümölcs farm to desk programmal azokra gondoltunk, akik az év minden szakában élvezni szeretnék az érett, friss gyümölcsök üdítő ízeit. Családi gazdaságunkban kezdettől fontos volt, hogy csak olyan terméseket válogassunk, olyan gyümölcsleveket állítsunk elő, amit mi is szívesen tennénk az asztalra. Ugyanezt osztjuk meg veletek is.

Mi a „Farm to desk”, avagy „gazdától az asztalra” elve?

A farm to desk, avagy farm to table kifejezés itthon is leginkább az angol formában terjedt el, de átültethetjük magyarra úgy is, hogy „gazdától az asztalra”. A frappáns megnevezés a tengeren túlról származik, ahol nagyjából a kétezres években kezdett megfogalmazódni a farm to desk iránti társadalmi igény. Az elv lényege, hogy közvetlenül a termelőtől származzon az alapanyag vagy termék, amit fogyasztunk.

Ebből az egyszerű kikötésből számos előny származik. Egyfelől támogatod vele a kistermelőt, valóban azt, aki a zöldséget, gyümölcsöt termeszti, avagy az állatokat tenyészti. Másfelől pontosan tudhatod, honnan származik, amit aztán a reggeli mellé fogyasztasz. A termék nem fut végig a nagybani piacok, kereskedők, feldolgozók és hipermarketek többszörös láncán, nincs bizonytalan eredetű és minőségű alapanyag benne, nemes egyszerűséggel közvetlenül a termelőtől érkezik hozzád. Ebből következik az is, hogy könnyebben le tudod ellenőrizni, milyen forrásból és mit eszel. Hiszen elég, ha csak megkérdezed azt a termelőt, akitől közvetlenül vásárolsz.

Ilyen formában a farm to desk gondolkodás kéz a kézben jár az egészségtudatos táplálkozással, illetve a helyi kistermelők támogatásával. Nem utolsó sorban pedig az arctalan vásárlást is egy közvetlenebb, személyesebb kapcsolat váltja fel. Ha valaha is szeretnél ellátogatni hozzánk Sastelekre, várunk szeretettel!

Miért hiszünk a farm to table, azaz közvetlenül a termelőtől való vásárlásban?

Családi vállalkozás vagyunk, és szeretjük a gyümölcsösünket. Számunkra érdekes és lényeges, hogy milyen egy-egy gyümölcslevünk ízvilága; almalevünk titkos receptjén például hosszú éveket dolgoztunk. Számít, hogyan tudjuk a feldolgozás során a lehető leginkább megőrizni az alapanyagok vitamin és ásványi anyag tartalmát. Fontos, hogy a környezetre tekintettel legyünk és fenntarthatóan gazdálkodjunk. És az sem mindegy, mi mindent tartalmaz a végeredmény.

A farm to desk felfogása tökéletesen egybevág a Simon Gyümölcs hitvallásával, azzal kínálunk téged, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk otthon:

  • Közvetlenül a termelőtől vásárolsz, így a termék hamar eljut hozzád. Nem vergődik ládákban az ellátási láncban négy-öt lépcsőn keresztül, a Simon Gyümölcstől egyenesen hozzád érkezik.
  • Mi nem alapozunk vegyszeres utóérlelésre. Akkor szedjük le a gyümölcsöket, zöldségeket, mikor azok íze épp a legmegfelelőbb, hogy igazán ízletes legyen minden harapás, vagy épp egy korty gyümölcslé
  • Emellett nem kell „pultálló” fajtákra szorítkoznunk. Ehelyett az ízvilág, a rosttartalom, vagy a telkünk fajtagazdagsága marad előtérben.
  • Családi vállalkozásunkban már 1992 óta termesztünk gyümölcsöt. Számunkra is örömet okoz közvetlenül nektek szedni a termést, egyenesen a ti asztalotokra készíteni a leveket, és látni, hogy jól esik a munkánk szó szerinti gyümölcse.

birs

Hogyan rendelj a Simon Gyümölcs fam to desk programjával?

Minden termékünk és a webshop maga is a farm to desk jegyében működik, így ehhez tényleg semmi különöset nem kell tenned. Csak nézz szét a Simon Gyümölcs termékek közt és válassz! Találsz nálunk a szezonnak megfelelő friss gyümölcsöket, ám nem mindet értékesítjük nyersen. Ugyanezekből az érett, zamatos termésekből készülnek natúr, préselt gyümölcsleveink is, melyeket vákuum csomagolásban, karton borításban kínálunk. Ha leadtad a rendelésed, hamarosan kapsz egy visszaigazoló e-mailt, és futárunk felveszi veled a kapcsolatot. Pár napon belül már meg is kóstolhatod a Simon Gyümölcs hol fűszeres, hol édes-fanyar, de minden ízében zamatos, illatos gyümölcsleveit!

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram