Barion Pixel

Simon Fresh+ 
– a Prebiotikumos Almafröccs

Természetes hozzávalókból, mesterséges anyagoktól, sűrítménytől, és mindenféle hozzáadott cukortól és kukorica édesítőszertől mentes. Mégis egy könnyen fogyasztható és finom almás szénsavas ital. Hozzáadott prebiotikum tartalmának köszönhetően segíti a bélműködést és támogatja az immunrendszert.
WEBSHOP

Egészségünk védelmében – a prebiotikumok

Mindannyiunk szívügye, hogy szeretteink, családunk, barátaink és mi magunk is egészségesek legyünk. Ezért a lehető legtöbbet igyekszünk megtenni, megfelelő testmozgás és helyes táplálkozással is hozzájárulhatunk egészségünk javításához. A leggyakoribb fertőző betegségeket, a megfázást, náthát, torokfájást egyaránt vírus és baktérium is okozhatja. nagyon hasonlóak a tünetek, de más kezelést igényelnek.

Nézzük mi különbözteti meg őket: A vírusfertőzések általában 3-10 napig tartanak, az első pár napon érezzük legrosszabbul magunkat, de folyamatosan jobban leszünk, majd magától elmúlik a betegség. Természetesen enyhíthetjük a tüneteket gyógyszerekkel és a sok pihenés és folyadékfogyasztás is segíthet. Ezzel szemben a bakteriális fertőzések 5-14 napig tartanak, a tünetek idővel romolhatnak is, és gyógyszeres kezelés nélkül ritkán múlnak el teljesen.

Antibiotikumok

A bakteriális fertőzések kezelésére antibiotikumot kell szedni. Ez egy olyan gyógyszer, mely elpusztítja a szervezetben található baktériumokat. Az antibiotikumok hátránya, hogy nem csak a káros, de a bélrendszerben élő, jótékony hatású Lactobacillusokat is elpusztítják. Ezzel a normál bélflóra megváltozhat, további mellékhatások léphetnek fel. A kellemetlen tünetek megszüntethetők, sőt meg is előzhetők, ha az antibiotikum szedésével egyidőben probiotikumkúrát alkalmazunk.

Probiotikumok

A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek jótékony baktériumokat tartalmaznak, és az emberi szervezet szempontjából jótékony hatásúak. A probiotikus baktériumok a természetes bélflóra helyreállítását segítik, továbbá támogatják az emésztést és az immunrendszert. Ahhoz, hogy ezek a folyamatok végbemenjenek, még többet is tehetünk.

Prebiotikumok

A jótékony, probiotikus baktériumok valójában semmit sem érnek prebiotikum nélkül. A prebiotikumok javítják a jótékony bacilusok életfeltételeit és serkentik azok szaporodását.
A prebiotikumok olyan természetes élelmiszerösszetevők, melyeket csak a segítő baktériumok tudnak hasznosítani. Ez azért lehetséges, mert a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak rájuk, így eljuthatnak a vastagbélig változatlan formában, hogy serkenthessék a kedvező hatású baktériumok, a probiotikumok szaporodását.

A prebiotikumok tehát egyfajta átmenetet képeznek az élelmiszerek és a gyógyszerek között, szedésük önmagában jótékony hatású a bélrendszerre. A prebiotikumoknak, pozitív hatással kell lenniük legalább egy, az egészségünket serkentő bélbaktérium aktivitására vagy szaporodására. Fontos megemlíteni hogy nem minden élelmi rost prebiotikum, csak a klinikailag (ISAPP1) is igazolt (2) alapanyagok sorolhatók ide.

Az élelmiszerekben előforduló prebiotikumok közül az inulin (megtalálható pl: banán, fokhagyma, komló, csicsóka) és a laktóz a legfontosabb. A csicsoka inulin fogyasztasa hozzajarul az egeszseges belmukodeshez, amelyet az EU: Art 10(3) + Art, 13(5) egészségre vonatkozó állítási alapján szabályozva vannak. A csicsoka inulin előnyeihez naponta 12g bevitelere van szükség.

Az inulin előnyös tulajdonságait közel száz tudományos vagy klinikai kutatás támasztja alá, amelyek a bélműködésre, az immunvédelemre, a vércukorszint, és a testsúly szabályozásra és az ásványi anyagok felszívódására adnak bizonyosságot. Ezen előnyös tulajdonságai miatt fogyasztása minden korosztály számára ajánlott. Jótékony hatással van a bélrendszerre, amivel elsősőrban a bifidobakteriumok száma nő meg. Tehát a prebiotikumoknak köszönhetően a probiotikus bakteriumok előnyhöz tudnak jutni a tápanyagért folyó versenyben a káros baktériumokkal szemben ezzel is hozzájárulva a megfelelő és egészséges bélműködéshez.
TOVÁBB OLVASOM

A legjobb módszer mindig a megelőzés

Mivel a megbetegedések okát egyértelműen csak laboratóriumi vizsgálattal lehet meghatározni, hogy vírus vagy baktérium okozza, az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy tudatos életmódot folytatunk.

Ahhoz, hogy ne legyen szükség antibiotikumos beavatkozásra, még mindig az egyik legszerencsésebb, ha táplálkozásunkba olyan funkcionális élelmiszereket iktatunk, melyek felkészítik szervezetünket a betegségekkel szemben.

A prebiotikumokkal való étrendi kiegészítés csökkentheti az antibiotikumos kezelést igénylő fertőzések gyakoriságát, felnőttekben és gyermekekben egyaránt. A Simon Fresh+- Prebiotikumos Almafröccs fogyasztásával könnyedén csempészhetünk étrendünkbe a hasznos prebiotikumból.

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram