Barion Pixel

Természetesen édes? Igen lehetséges!

 – Ismerjétek meg a vadiúj Simon Fresh limonádékat

Édes élet, cukor nélkül?

Nagyon ritka ha valaki nem szereti az édességeket, bár lehet élni nélküle, de nem érdemes. A édes íz eléréséhez leggyakrabban a cukrot használják, azonban a cukornak sajnos van pár kedvezőtlen hatása is egészségünkre nézve.

A fehércukor sötét oldala

Étkezési cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük, de cukor alatt legtöbbször a finomított fehér kristálycukrot értjük.

A finomított cukor nem csak az inzulinszintet emeli meg, amivel a szervezetet a felhalmozásra buzdítja, de mivel az emelkedést hirtelen inzulincsökkenés követi, hamarosan újból éhségérzetet kelt.

A világon az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma a cukorbetegség, melynek kialakulásáért részben örökletes hajlam felelős de az életmód és más tényezők is előidézhetik. A finomított cukrok fogyasztása például hozzájárulhat ehhez. De mit thetnek azok, akik a még elterjedtebb édesszájúságban szenvednek?

A barnacukor a barátunk?

A finomított fehércukor egyértelműen a kerülendő kategóriába tartozik, de mi a helyzet a  néhány éve népszerűvé vált barna cukorral? A barna cukor valójában egy melaszt is tartalmazó cukor, azaz semmivel sem kedvezőbb a hatása a cukorháztartásunkra. 

A nádcukor ugyan természetes feldolgozása miatt szimpatikusabbnak tűnhet, de kalóriában nincs nagy különbség közte és a fehér cukor között, és a vércukorszintet is ugyanúgy megemeli mindkettő.

Alternatív édesítők

A mesterséges édesítőszerek (aszpartám, aceszulfám-K, ciklamát, szacharin és a krisztallóz) lényegesen édesebbek, mint a kristálycukor. Az aszpartám kivételével teljesen energiamentesek, nem emelik a vércukorszintet sem, így cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Azonban ezeknek az édesítőszereknek érezhető mellékíze van, ezért azoknak, akik ragaszkodnak a természetességhez, ez sem a legkielégítőbb megoldás.

Stevia

stevia édesítő

A sztíviáról már egyre több helyről hallani, de talán nem is tudjuk micsoda valójában. A Stevia rebaudiana, magyarul jázminpakóca egy cserjenagyságú, az őszirózsafélék családjába tartozó növény, melynek zöld színű leveléből évszázadok óta készítenek édesítőszert. 

A növény levelének számtalan gyógyhatása van: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik. 

A stevia édesítő ereje 300-szoros a cukorhoz képest, nem tartalmaz kalóriát, így a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető úgy, mint a fogyókúrázókéba.

Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet! 

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Újévi fogadalmak a 2023-as esztendőre: fő az egészség!

Az újévi fogadalmak szinte egyidősek az emberiség történetével. De legalábbis 4000 évre visszamenőleg Babilonig lehet találkozni az új esztendőre, időszakra való ígéretekkel. Napjainkban pedig egyre népszerűbbek a különböző fogadalmak. Leszokni a dohányzásról, többet sportolni, egészségesebben élni – szólnak a tervek az új időszakra vonatkozólag. Azt is tudjuk, hogy lencsét kell enni az első nap, hogy […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 37 999 490
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram