Barion Pixel

Blog

Almás diós rétes recept

Almás diós rétes recept: házilag, gyorsan és egyszerűen

“Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére” – szól az egyik legismertebb mondóka. A rétes olyan sütemény, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalokról, és szinte mindenki szívesen fogyasztja. Olyan egészséges gyümölcsökkel megspékelve, mint az alma és a dió, kifogástalan ízélményben lehet részünk. Íme egy almás diós rétes recept a Simon Gyümölcs konyhájából.

Miért együnk almát?

Ha már a klasszikus szólásoknál tartunk: “minden nap egy alma az orvost távol tartja.” És milyen igaz. Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban, jótékony hatásait pedig szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Egyszerű, mégis nagyszerű és sokoldalú, ami ráadásul nagyon finom is. Nem meglepő módon tehát sokak kedvence az almalé.

A dió jótékony hatásai

A dió egy egészséges nassolnivaló. Ráadásul egy diófa termését többféleképpen is fel lehet használni. A leveleiből főzött tea nyugtató, relaxáló hatással bír, ezért még az alternatív gyógyászatban is alkalmazzák. Magas magnézium tartalma miatt a stressz elleni védekezéshez is hasznos, de a sok B-vitamin és antioxidáns a vérkeringésre is pozitív hatást gyakorol. Ami pedig a legjobb benne, hogy az almához hasonlóan nagyon finom, és akár egész évben elérhető.

Miért szeretjük ennyire a rétest?

A rétes gyerekek, felnőttek és idősebbek kedvence egyaránt. Annyira népszerű, hogy egyes magyar településeken még fesztivált is rendeznek miatta. Ami viszont biztos, hogy karácsonykor és egyéb családi összejöveteleken ott van valahol körülöttünk ez a sütemény. Amíg mi, vagy a rokonaink el nem pusztítjuk.

Almás diós sodort rétes

Almás diós rétes: egy igazi klasszikus

Képzeljük csak el, ha a két gyümölcsöt: az almát és a diót hozzáadjuk a réteshez. Az ízélmény garantált. A recept és az elkészítés módja viszonylag egyszerű, és már tálalhatjuk is.

A recept hozzávalói

  • Reszelt alma (kb. 800 gramm)
  • Darált dió (kb. 100 gramm)
  • Réteslap
  • Citrom leve (kb. a fele)
  • Kristálycukor (50 gramm)
  • Fahéj
  • Vaj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokon, készítsük elő a tésztát. Az alsó harmadra szórjuk az almát és a diót, valamint ide jön a cukor és a fahéj is. Ezt követően hajtsuk be a réteslapokat. Tekerjük fel, kenjük meg az olvasztott vajjal. Süssük nagyjából fél órán keresztül, amíg el nem éri aranysárga színét. Miután hűlt kicsit, már kész is van. Ízesítésnek és díszítésnek szórhatunk rá porcukrot is.

Friss gyümölcsök, alma és dió rendelése

A Simon Gyümölcs gyümölcsei magas szakértelem mellett, teljesen természetesen módon készülnek – így lesznek igazán finomak. A kínálatunkban megtalálható az alma és a dió is, amelyekkel minden adott a gazdag ízvilágú sütemény elkészítéséhez. Gyümölcseinket frissen, saját futárainkkal szállítjuk, akár ingyenes házhozszállítással. Ne habozz rendelni!