Nincs otthon semmi, csak zamatos, húsos Simon Gyümölcs alma, liszt, sütőpor, olaj, cukor, kedvenc sütis fűszereid és tojás? Ennyi pont elég lesz, hogy elkészítsd a világ legegyszerűbb almás kevert sütijét, de ha cifráznád még pár összetevővel, ahhoz is mutatunk néhány tuti bevált receptet a világ minden tájáról!
Ez az egyszerű kevert almás süti recept egy valóságos kincs, mivel kellően szaftos, tökéletesen fűszerezett, és tele van friss, ízletes almadarabkákkal. A tészta hihetetlenül gyorsan elkészíthető: csak egy fakanálra lesz szükséged, így még a robotgépet sem kell előbányásznod, ha nem akarod!
A kavart almásnak nincs szüksége krémre, mert magában is igen szaftos, de legyünk őszinték: ki utasítana vissza egy kis vaníliafagyit és tejszínhabot hozzá, ha épp van a hűtőben?
A hagyományos francia almás kevert süti az egyszerűség definíciója. Rumos tészta az alapja, amelyet aztán édes almadarabkákkal töltünk meg. Ha nem tartod magad mesteri cukrásznak, de szeretnél egy egyszerű receptet, akkor ezt a sütit neked találták ki! Nincs szükség bonyolult eszközökre, technikákra vagy hozzávalókra – ha van egy habverőd és egy keverőtálad, máris nekiláthatsz.
Hozzávalók:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kenj ki egy kisebb tortaformát vajjal, majd egy kis tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban kézi habverővel vagy egy konyhai robotgéppel krémesítsd a vajat és a kristálycukrot, amíg könnyű és habos nem lesz, körülbelül 3 percig. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd bele a vaníliát és a rumot. Ne aggódj, ha a tészta egyelőre szemcsésnek tűnik, majd alakul a későbbiekben.
Adagold hozzá a lisztkeveréket, és alacsony sebességen keverd, amíg összeáll. Egy spatula segítségével forgasd bele az apróra vágott almát is. Az elkészült tésztát helyezd az előkészített formába, és simítsd el szépen a tetejét. Süsd kb. 40 percig, vagy amíg a süti aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra nem ragad már rá a tészta. Hagyd a tortát a formában kihűlni, majd borítsd ki finoman, és tálald porcukorral megszórva.
Egy klasszikus svéd finomságot is hozunk nektek kóstolóba, amely liszt helyett zsemlemorzsával készül.
Az almás kevert süti hozzávalói:
A következő lépéseket kövesd:
A Simon Gyümölcs sastelki kertjében már 1994 óta termesztünk különféle almafajtákat. Minden gyümölcsöt kézzel szedünk, majd többször átmossuk, átválogatjuk, hogy hozzád csak az egészséges, harsogó almák kerüljenek. Miért az egyik nagy kedvencünk az alma? Mert antioxidánsai révén segíti az immunrendszert, emellett kiváló gyulladáscsökkentő és még a héja is rengeteg flavonoidot tartalmaz.
Hagyományos almás kevert sütit készítenél vagy kipróbálnád a svéd, esetleg a francia változatot? Szerintünk süsd meg mindhármat, hiszen a Simon Gyümölcsnél finom, sütésre és evésre is kiváló minőségű almákat találsz, sőt friss gyümölcseinkből bátran készíthetsz lekvárt és kompótot is.