2021.03.31.

Húsvéti megtisztulás és fenntartható hagyományőrzés

Nyakig vagyunk a húsvéti ünnepekben és akik őrzik a hagyományokat jól tudják, hogy ez a böjt időszakot is jelöli. 

A keresztény világban a negyvennapos böjt hagyománya a IV. századig nyúlik vissza. Mivel a vasárnapokat nem tekinti böjti napnak az egyház, szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így, hamvazószerdától húsvét vasárnapig tart. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem esznek húst, tojást és tejtermékeket. Persze húsvétkor az ünnepi asztalon már kitüntetett helye van a sonkának is!

Alternatív böjt

A böjt szokás nem feltétlenül vonatkozik kizárólag a húsvéti időszakra, az év bármely szakaszában, a nekünk leginkább megfelelő feltételekkel tarthatjuk meg. A kulcs az önuralom, kontroll alatt tartani többé kevésbé káros szokásainkat.  
Van aki a cukorról, édességekről, mesterséges üdítőktől válik meg, de lehet ez akár a dohányzás, alkoholfogyasztás vagy a mobiltelefonozás is, hiszen a böjt célja nem csupán testi, de lelki megtisztulás is.

Az étkezési rutin mindenkinél más és más, érdemes nagy váltás helyett a fokozatosságra törekedni, így a szervezetünk is könnyebben szokik hozzá az újdonsághoz.

Léböjt

Ha a léböjt mellett döntünk, fontos kiemelni, hogy a méregtelenítés nem ugyanaz, mint a fogyókúra, és nem is egyenlő a koplalással. 
Rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségű, természetes gyümölcslevekkel végezzük a kúrát, hiszen a cukrozott, adalékanyagokkal dúsított ivólevekkel egészen más hatást érhetünk el.
A Simon Gyümölcs blogon már szó esett arról, mi is a különbség a koncentrátumból készült, édesítőszeres üdítők, és a valódi friss gyümölcslevek között. Törekedjünk az ellenőrizhető minőségű alapanyagokra és a minél magasabb gyümölcstartalomra, valamint az adalékmentességre.

A Simon Gyümölcs termékeinél hidegen préselést alkalmazunk, aminek legfőbb erénye, hogy több vitamin marad meg a lében, ezért egy tápláló és nyomelemekben gazdag nedűt kapsz.
Nincs hozzáadott cukor sem tartósítószer bennük, ezért kizárólag a friss gyümölcs valódi zamatát élvezheted.

Ha mégis elcsábulnánk egy kicsit, szénhidrátban gazdag ételek és tartósítószeres ropogtatnivalók helyett a Simon Gyümölcs almacsipsz szuper alternatíva lehet. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mégis ínycsiklandó ropogós nasi, amitől egyből elmúlik a hiányérzetünk.

Ha pedig túlvagyunk ezen a csodás megtisztuláson és belevetjük magunkat a húsvéti készülődésbe, tojásfestéshez is adunk extra tippeket:

A környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében a tojásfestéshez is választhatunk természetes alapanyagokat. Tudtátok például, hogy a hagymahéjon kívül a cékla, a lilakáposzta, a kamilla és a kurkuma is kiváló színt adhat a hímes tojásoknak?

Az előző blogbejegyzésünkben szintén kitértünk a zöldségek és gyümölcsök színezőanyagaira, most pedig a gyakorlatban is hasznosíthatjuk.

Plusz dekoráláshoz pedig használhatjuk a régi, jól bevált harisnya módszert, pár petrezselyemlevelet vagy egyéb növényt, virágot rögzítve a tojáshoz.

Kóstold meg ezeket is!

Összes termék

550 Ft

550 FtKOSÁRBA

550 Ft

550 FtTovább

550 Ft

550 FtKOSÁRBA

695 Ft

695 FtTovább

15 520 Ft 13 968 Ft

15 520 Ft 13 968 FtKOSÁRBA

4 990 Ft 2 690 Ft

4 990 Ft 2 690 FtKOSÁRBA

18 320 Ft 16 488 Ft

18 320 Ft 16 488 FtKOSÁRBA

12 320 Ft 11 088 Ft

12 320 Ft 11 088 FtKOSÁRBA

14 920 Ft 13 428 Ft

14 920 Ft 13 428 FtKOSÁRBA

chevron-left
chevron-right

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 21 252 5650
[email protected]

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram