Egy korábbi cikkünkből kiderül, mi is a különbség az eper és a szamóca között, de annyiban maradhatunk, hogy a köztudatban élő bogyós gyümölcsöt mindannyian imádjuk.
A földieper csodálatos érett piros termése lédús, zamatos és édes, tökéletes süteményekben, turmixokban is, de az igazán ízletes szemek frissen fogyasztva a legjobbak.
Azon kívül, hogy isteni finom, számos jótékony hatással is rendelkezik.
Talán meglepő, de a gyümölcsök közül az eper tartalmazza a legtöbb C-vitamint!
Ennek a magas vitamintartalomnak és a benne található további flavonoidnak, tanninnak és fitonutriensnek köszönheti, hogy immunrendszerünkre ilyen kedvezően hat.
Mivel antioxidánsok és gyulladáscsökkentő tápanyagok egyedülálló kombinációját tartalmazza, ezek segítenek a szervezetnek védekezni a szabad gyökök károsító hatásai ellen.
Támogatja a vércukorszint hatékonyabb szabályozását, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint egyes ráktípusok, például a mell-, méhnyak-, vastagbél- és nyelőcsőrák megelőzését is segítheti. Folsav tartalma miatt pedig a kismamáknak és a magzatnak is jót tesz, segít megelőzni a születési rendellenességeket.
Az eper szépít és fiatalít is
Azoknak, akik az egészség mellett az esztétikát is fontosnak tartják, jó hírünk van, az eper a szépségünk érdekében is jó szolgálatot tesz.
A rugalmas bőrt biztosító kollagén termeléséhez ugyanis elengedhetetlen a C-vitamin és a víz, az eper pedig mind a kettőben bővelkedik, ezzel tudja csökkenteni a ráncok kialakulását.
Nem véletlenül alkalmazzák külső használatra sem, bőrbe dörzsölve is kiváló, természetes bőrápoló.
Méregtelenítő, vértisztító hatása a salakanyagok és felesleges zsír távozásában játszik szerepet, emiatt a fogyókúrázók számára is szuper választás, hiszen ez a kalóriaszegény gyümölcs kellemes teltségérzetet ad, így nem kell lemondani az édes nassolnivalóról, természetesen csak akkor, ha nem fogyasztunk mellé plusz cukrot.
Persze azok számára is tökéletes nyári csemege, akik csak önfeledten szeretik élvezni az illatos, friss eprek ízvilágát.
Akár a praktikus okok miatt választjuk, vagy csak egy kis édes csábításra vágyunk, mindenképp érdemes beszerezni a Simon Gyümölcs, friss aznapi szedésű ínycsiklandó epreit, melyek egyenesen a termelőtől érkeznek otthonodba!
Magyarországon az eperszezon május és július között esedékes, mi a Simon Gyümölcsnél már jóval korábban dolgozunk azon, hogy a legszebb és legfinomabb szemeket neveljük, szedjük és vigyük el nektek. Ezek a gondosan válogatott szamócaszemek ízvilágukban verhetetlenek, cserébe azonban a tárolhatóságuk rövidebb, érdemes frissen fogyasztani őket. Bár aki egyszer megkóstolja a Simon Gyümölcs szamócát, többé nem fenyegeti az a veszély, hogy lassan fogyna el.
Pro tipp:
Ha az év többi részében sem akarsz lemondani az ínycsiklandó eper ízélményről próbáld ki a 100%-os hidegen préselt Simon Gyümölcs Alma – Eperlevet is, mely a gyümölcs esszenciáját friss ízű üdítőként tárolja el neked.