Barion Pixel

Újévi fogadalmak a 2023-as esztendőre: fő az egészség!

Az újévi fogadalmak szinte egyidősek az emberiség történetével. De legalábbis 4000 évre visszamenőleg Babilonig lehet találkozni az új esztendőre, időszakra való ígéretekkel. Napjainkban pedig egyre népszerűbbek a különböző fogadalmak. Leszokni a dohányzásról, többet sportolni, egészségesebben élni – szólnak a tervek az új időszakra vonatkozólag. Azt is tudjuk, hogy lencsét kell enni az első nap, hogy ne ürüljön ki a pénztárcánk. Nézzük, hogyan hozhatunk valódi változást az életünkbe, újévi fogadalmak 2023-ra!

Újévi fogadalom: valódi változás, vagy szemfényvesztés?

Persze napról napra halljuk, hogy egyesek bohóckodásnak tartják az újévi fogadalmakat, de legalábbis komolytalan ígérgetésnek. Ennek statisztikailag is van alapja: a konditermek is elcsendesednek februárra a hirtelen lelkesedést követően, és így tovább. Ha nincsenek előre behatárolt, számszerű célok, könnyű hamar kifogyni a szuflából. Az új esztendő ugyanakkor egy lehetőség arra, hogy tiszta lappal induljunk.

A tervezés mellett hasznos lehet az is, ha néhanapján pihenőt tartunk, megajándékozzuk magunkat, örülünk az elért sikereknek. Persze aki a cigit rakta le, ne gyújtson rá: helyette ugyanúgy kiállhat az erkélyre, és bonthat egy kis vörösbort, vagy kitalálhat valami hasonló kis jutalmat. Elmondhatjuk az ismerőseinknek is, min tervezünk változtatni, így már ez miatt is nagyobb eséllyel teszünk a cél megvalósításért.

Gyakori újévi fogadalmak: új év, új én

A leggyakoribb újévi fogadalmak közé a sport, az egészségesebb étrend, illetve a fogyás tartozik. Vagy éppen a dohányzásról való leszokás, ami igazi klasszikus. Persze manapság már olyan tervek is felütötték a fejüket, mint például a közösségi média felületek használatának visszaszorítása, vagy épp a pénzügyi egyensúly megteremtése, több megtakarítás. De nincs kőbe vésve, mit kell megfogadni, tervezhetünk több időt a családunkkal tölteni, párt találni is. Persze vannak olyanok is, akik poénosra fogják, és vicces újévi fogadalmakat tesznek. Egy jó szilveszteri bulin azért vigyázzunk, mit ígérünk.

Az egyik legjobb fogadalom az egészségesebb életmód

Nem szeretnénk hosszas sorokban győzködni bárkit is róla, hogy fogadjon meg mindent is az új évre. Azt viszont teljes mértékben állíthatjuk, hogy az egészségesebb életmódra való átállás az egyik legjobb döntés! És azt is elmondjuk, hogyan érdemes változtatni az étkezési, italfogyasztási szokásainkon, illetve miért fontos többet mozogni. Aki nem szeretné az elcsépelt ígéretek táborát erősíteni fogadalmaival, jobb, ha végigcsinálja, amit eltervezett!

Mozgás és sport

Az egészséges életmód egyik alapköve, hogy keljünk fel a kanapéról vagy a fotelból. Fő a fokozatosság: ha január első napjaiban máris kimegyünk futni 10-15 kilométert, lehet gyorsan elmegy a kedvünk. A hangsúly itt is a tervezésen, tudatosságon van. Persze nem muszáj futni: sétálhatunk többet is. Fogadjuk meg, hogy nem autóval megyünk le a boltba, és egy-egy megállónyit sem feltétlenül kell buszozni, villamosozni. Menjünk gyalog: valószínűleg még jobban is fogjuk élvezni, mint a tömegközlekedésre jellemző zsúfoltságot.

Ilyen kis apró szokások megváltozása is már nagyon sokat jelenthet, de a bátrabbak akár kereshetnek új sportot is maguknak, ami rendszeres elfoglaltsággal jár. Persze nem mindenki rajong a sportért, és az utcákon sem feltétlenül szeret sétálgatni a nagy rohanásban. A jó hír, hogy az étkezési és italfogyasztási szokásainkon is könnyen változtathatunk. Nem kell salátát majszolni egész nap ahhoz, hogy valaki egészségesen éljen, viszont ha olyan alternatívákat keresünk, amelyek még jól is esnek, nyert ügyünk van.

Édességek helyett gyümölcsök, zöldségek

A többség bizonyára időről időre bűnözik, és édességeket eszik, nassol. Egyre többet és többet. Néha egy kicsi természetesen nem árt meg, de észre sem vesszük, mire rendszert csináltunk belőle. Nem kell mindent megvonni magunktól: inkább változtassuk meg a gondolkodásmódunkat. A zöldségek, gyümölcsök nemcsak egészségesek, hanem nagyon finomak is. Érdemes továbbá szezonalitás szerint fogyasztani őket. A nyári– és őszi gyümölcsök is a saját időszakukban az igaziak. Tele van vitaminnal, és egyéb jótékony hatásokkal.

Áruházak polcai helyett helyi termelők

Napjainkban egyre több, nagy mennyiségű édes étel – például cukor – áll már a rendelkezésünkre, amelyek komolyabb egészségügyi problémákat is okozhatnak.

A mesterséges édesítőszereknek köszönhetően például ma már nem kell feleslegesen kalóriát fogyasztani. Elsősorban a cukorbetegek miatt jöttek létre, de súlycsökkentéshez, fogyáshoz is rengetegen használják. Ez viszont nem feltétlenül jó. Hiszen az ilyen édesítőszerek (pl. aszpartám, ciklamát), de nagy mennyiségben még a természetesek is egészségügyi rizikóval járhatnak. Az egészségesebb mesterséges édesítőszerek közé tartozik a szacharin, ami zéró kalóriát tartalmaz (igaz, jóval édesebb, mint a cukor). Egy fokkal jobb alternatívát jelenthetnek a természetes típusok, de ezeket sem árt mértékkel fogyasztani.

Persze a méz vagy a cukorrépa – amelyek a természetes édesítőszerek listáját erősítik –  jótékony hatásai megkérdőjelezhetetlenek, viszont törekedjünk rá, hogy lehetőség szerint inkább helyi termelőtől vásároljunk, mint valamelyik ipari tevékenységgel előállított terméket kínáló áruházból!

Cukrozott üdítők és kóla helyett gyümölcslevek

Végül pedig gondoljunk az italfogyasztási szokásainkra is. Hiszen könnyű megfogadni, hogy január elsejétől csak vizet iszunk, betartani azonban annál nehezebb. Ezzel nincs is baj, de nem kell a cukrozott üdítőkhöz, kólákhoz fordulni, ha változatosságra vágyunk. Egy gyümölcslé, vagy dobozos, ízesített gyümölcsös fröccs sokkal jobb megoldást jelenthet. Utóbbiak ráadásul kevesebb kalóriát tartalmaznak, és még könnyen magunkkal is vihetjük őket, bárhová is megyünk. Ahogyan mondani szokás: az vagy, amit megiszol. Ha nem sikerül tartani magunkat a napi egy almához, vagy nem tudunk állandóan zöldségeket enni, akkor is folyamatosan újratölthetjük a poharunkat valami finomsággal.

Mi a Simon Gyümölcsnél teljes mértékben természetes módon, illetve tartósítószer nélkül állítjuk elő a jobbnál jobb gyümölcsökből az italokat. Így nincsenek benne ízfokozók, sűrítmények, aromák, édesítő- és tartósítószerek. Csak megfelelő, minőségi alapanyag. Kizárólag 100%-ig saját vagy megbízható és magyar forrásból származó friss gyümölcsöket használunk fel.

Szerezz be párat a frissen préselt, 100%-os gyümölcslevek közül, kóstold végig az összeset, rendeld újra amelyik ízlett, és egyszer csak azt veszed észre, hogy már vége is az évnek. Egy fogadalom így már biztosan pipa!

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Vajkörte (3 kg)

2 290 Ft

2 290 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram