Barion Pixel

Diós bejgli recept, a karácsonyi klasszikus

2022.12.06.

Sokan odavannak a karácsonyi hangulatért, a fényekért, az ajándékokért, a karácsonyfáért, míg mások szerint az egész ünnepi kavalkád mit sem ér töménytelen mennyiségű diós bejgli nélkül. Nálunk, a Simon Gyümölcsnél a klasszikus, hagyományos bejgli a csodás diónkkal készül, így a töltelék mindig ízletes és tökéletes.

Bejgli alaprecept a nagymama sublótjából

Kireped vagy nem reped? Egyre megy, csak finom legyen! A bejgli karácsonyi klasszikus, és bár eredetileg kalácstésztából készült, manapság inkább az élesztős, omlós bejgli tarol a pozsonyi kifli tésztájából, amely nemcsak finomabb, hanem még sokkal tovább is friss marad. A békebeli bejgli recept még egyszerűen mákos és diós töltelékkel készült, mára viszont divatossá váltak az újhullámos változatok például gesztenyével, aszalt szilvával, marcipánnal és minden földi jóval. Hogyan készül a mutatós bejgli egyszerűen és gyorsan? Mutatjuk!

Bejgli recept 6 rúdhoz

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor + 1 kiskanálnyi az élesztőhöz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 tojás + 2 a kenéshez
  • 2 dl tej

A bejgli készítése

A lisztet összedolgozzuk a vajjaj, a zsírral, a sóval és a 8 dkg porcukorral. A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 kiskanál porcukrot, az elmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Belekeverünk 2 tojást, jól összedolgozzuk a lisztes masszával, és hideg helyen néhány órát pihentetjük. Ezután a tésztát 6 részre osztjuk, majd a cipókat A4-es méretű lappá nyújtjuk.

A tölteléket a tészta széléig kenjük 2-3 cm-t szabadon hagyva. A két rövidebb végét egy ujjnyira visszahajtjuk, majd feltekerjük, és kikent tepsibe vagy sütőpapírra helyezzük. A felvert tojással megkenjük, fél órát meleg helyen szárítjuk, aztán újra megkenve hideg helyre tesszük, amíg a tojás ismételten meg nem szárad. Jól megszurkáljuk egészen a tepsi aljáig bökve, hogy a gőz távozni tudjon, majd 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Diós bejgli töltelék

A kitűnő bejgli recept mellé mennyei diótöltelék dukál, amelyet a következőképp készíthetsz el:

Így készül a diótöltelék a bejglibe

Összekeverjük a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom- és/vagy narancshéjat és a fahéjat, majd hozzáadjuk a forró tejet és a zsemlemorzsát, és hagyjuk kihűlni. Ez a mennyiség 3 rúdhoz elegendő. A mákos bejgli töltelékhez a diót cseréld le darált mákra, illetve löttyints bele 2 evőkanál sárgabaraclekvárt és egy fél citrom levét is.

Diós bejgli egyszerűen: hasznos tippek

Anyukám mákos és diós bejglije a legjobb! Ezt már ti is biztosan sokat hallottátok, de mi a titka a tökéletes, mégis egyszerű bejglinek?

  • Nem érdemes túlgondolni! Készíthetjük ugyan kacifántosan, mindenféle extra alapanyagból, de a kevesebb néha több! Az egyszerű, minőségi alapanyagokkal mindenképp garantált a siker.
  • Ha reped a bejgli, az abból is fakadhat, hogy kicsit túl sok tölteléket tettünk bele vagy túl vékonyra nyújtottuk.
  • A tésztát előző este is elkészíthetjük. Fóliába csomagolva békésen megvár minket másnapig a hűtőszekrényben.
  • A bejglikészítés ugyan nem ördöngösség, de ha minden gondosságod ellenére szétesik a süteményed, egyet se búsulj, így is el fog fogyni!

Karácsonyi bejgli: egyszerű, gyors, finom a Simon Gyümölcs dióival

A bejgli karácsonyi klasszikus, akárhonnan is nézzük, és nem maradhat le az ünnepi asztalról idén sem! A Simon Gyümölcsnél finom, sütésre és étkezésre is kiváló tört és héjas diót vásárolhatsz kedvenc diós sütireceptjeidhez, de ha almás pitére vagy almás diós rétesre vágysz, mennyei, ropogós almáinkból is rendelhetsz otthonod kényelméből.

HASONLÓ CIKKEK

Az vagy amit megiszol?

Minden bizonnyal számodra is kifejezetten fontos a saját és családod egészsége, éppen ezért jó tisztában lenni azzal, mit viszünk be pontosan a szervezetünkbe, nem csak az ételekkel, de az innivalókkal is.  A napi folyadékbevitelt sokféle itallal valósíthatjuk meg de korántsem mindegy, mivel. Gyermekkorból szinte mindenkinek ismerősek az édes gyümölcs ízesítésű ivólevek.Ebben a mondatban két fontos […]
ELOLVASOM

Történelmet írtuk a gasztro-oscaron

A Simon Gyümölcs termékek is kiemelkedő minőségűnek bizonyultak az idei Great Taste Award versenyen, A napokban hirdették ki a Great Taste Awards eredményeit, ahol a mi italaink is elismerést kaptak! Két gyümölcslevünk és a szénsavas almafröccsünk bebizonyította, hogy az élelmiszeripar kiemelkedő termékei. A Great Taste Awards-t az élelmiszeripar Oscar díjaként tartják számon. Idén 109 országból […]
ELOLVASOM

KÓSTOLD MEG 
EZEKET IS!

Fehér húsú őszibarack (10 kg)

7 990 Ft

7 990 FtKOSÁRBA

Maradjunk 
kapcsolatban

Simon Gyümölcs Kft.
3031, Zagyvaszántó, Rákóczi út 87.
Adószám: 24651710-2-10
+36 20 539 7401
cx@simongyumolcs.hu

Fizetési módok

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Ne maradjon le a legjobb akciókról!

© 2022 | Minden jog fenntartva Simon Gyümölcs. | Készítette: adatfalodesign
bookmarkcalendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram