Haraptál már jóízűt egy frissen szedett almába? Ha van gyümölcsfád, vagy valaha szüreteltél, biztosan nem bírtad megállni, hogy az illatozó, harsogó szemekből egyet meg ne kóstolj. Egészen más egy helyben szüretelt gyümölcsbe belevájni a fogunkat, de a konyhakertből szedett zöldségek is sokkal zsengébbek. Az ízek karakteresebbek, a termés szaftos, a fáról vett almáról nem véletlenül mondjuk, hogy „ropogtatjuk”.
Ha a lepréseljük otthon, vagy turmixot készítünk, akkor is kiérezni az érett gyümölcsök élettel teli zamatát, ráadásul azt is tudjuk, hogy biztos forrásból származik. A Simon Gyümölcs farm to desk programmal azokra gondoltunk, akik az év minden szakában élvezni szeretnék az érett, friss gyümölcsök üdítő ízeit. Családi gazdaságunkban kezdettől fontos volt, hogy csak olyan terméseket válogassunk, olyan gyümölcsleveket állítsunk elő, amit mi is szívesen tennénk az asztalra. Ugyanezt osztjuk meg veletek is.
A farm to desk, avagy farm to table kifejezés itthon is leginkább az angol formában terjedt el, de átültethetjük magyarra úgy is, hogy „gazdától az asztalra”. A frappáns megnevezés a tengeren túlról származik, ahol nagyjából a kétezres években kezdett megfogalmazódni a farm to desk iránti társadalmi igény. Az elv lényege, hogy közvetlenül a termelőtől származzon az alapanyag vagy termék, amit fogyasztunk.
Ebből az egyszerű kikötésből számos előny származik. Egyfelől támogatod vele a kistermelőt, valóban azt, aki a zöldséget, gyümölcsöt termeszti, avagy az állatokat tenyészti. Másfelől pontosan tudhatod, honnan származik, amit aztán a reggeli mellé fogyasztasz. A termék nem fut végig a nagybani piacok, kereskedők, feldolgozók és hipermarketek többszörös láncán, nincs bizonytalan eredetű és minőségű alapanyag benne, nemes egyszerűséggel közvetlenül a termelőtől érkezik hozzád. Ebből következik az is, hogy könnyebben le tudod ellenőrizni, milyen forrásból és mit eszel. Hiszen elég, ha csak megkérdezed azt a termelőt, akitől közvetlenül vásárolsz.
Ilyen formában a farm to desk gondolkodás kéz a kézben jár az egészségtudatos táplálkozással, illetve a helyi kistermelők támogatásával. Nem utolsó sorban pedig az arctalan vásárlást is egy közvetlenebb, személyesebb kapcsolat váltja fel. Ha valaha is szeretnél ellátogatni hozzánk Sastelekre, várunk szeretettel!
Családi vállalkozás vagyunk, és szeretjük a gyümölcsösünket. Számunkra érdekes és lényeges, hogy milyen egy-egy gyümölcslevünk ízvilága; almalevünk titkos receptjén például hosszú éveket dolgoztunk. Számít, hogyan tudjuk a feldolgozás során a lehető leginkább megőrizni az alapanyagok vitamin és ásványi anyag tartalmát. Fontos, hogy a környezetre tekintettel legyünk és fenntarthatóan gazdálkodjunk. És az sem mindegy, mi mindent tartalmaz a végeredmény.
A farm to desk felfogása tökéletesen egybevág a Simon Gyümölcs hitvallásával, azzal kínálunk téged, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk otthon:
Minden termékünk és a webshop maga is a farm to desk jegyében működik, így ehhez tényleg semmi különöset nem kell tenned. Csak nézz szét a Simon Gyümölcs termékek közt és válassz! Találsz nálunk a szezonnak megfelelő friss gyümölcsöket, ám nem mindet értékesítjük nyersen. Ugyanezekből az érett, zamatos termésekből készülnek natúr, préselt gyümölcsleveink is, melyeket vákuum csomagolásban, karton borításban kínálunk. Ha leadtad a rendelésed, hamarosan kapsz egy visszaigazoló e-mailt, és futárunk felveszi veled a kapcsolatot. Pár napon belül már meg is kóstolhatod a Simon Gyümölcs hol fűszeres, hol édes-fanyar, de minden ízében zamatos, illatos gyümölcsleveit!